ŞANLIURFA- İsrail’in Gazze’ye yaptığı saldırıları kınamak amacıyla Memur- Sen öncülüğünde bir basın açıklaması yapıldı. Şanlıurfa’daki birçok STK’nın destek verdiği yürüyüş Rabia Meydanında başlayarak Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde yapılan basın açıklamasıyla sona erdi.

Memur-Sen il Temsilcisi  İbrahim Coşkun’un okuduğu basın açıklaması sırasında İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam ülkelerinin küstah İsrail yönetimine karşı duruşlarını belirlemelerini beklediklerini belirten Coşkun, “Biz biliyoruz ki İsrail’in anlayacağı tek dil şiddetine karşılık göreceği şiddettir. Özelikle Suriye’deki iç savaş sürecinde yerinde duramayan İslam ülkelerinin İsrail’e karşı uygulayacakları yaptırımları derhal görmek istiyoruz. Yine Suudi Arabistan ve Katar’a seslenmek istiyoruz. Darbeci Sisi’ye yaptığınız yardım kadar Filistin’e de yardım yapsanız İsrail geri adım atmak zorunda kalacak ve kendi kanında boğulacaktır.” Diye konuştu.

Hükümete de seslenen Coşkun, Tek sefer olarak gözüken İstanbul-Tel Aviv seferleri dün itibariyle önce 4’e daha sonra 8’e çıkarıldığını belirterek  havaalanına gidenlerin Filistinli Müslümanlarla savaşmak için gittiğini hükümetin buna engel olması gerektiğini söyledi.

İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırıların İslam ülkeleri tarafından görmezden gelinmesinin İsrail’i cesaretlendirdiğini ifade eden Coşkun, “Şimdi bu saldırılarla ilgili Birleşmiş Milletleri göreve çağırmak bir acizliktir.  Birleşmiş Milletlerin İsrail’e bu zamana kadar en ufak bir yaptırımı olmamıştır. BM, Avrupa Birliği  ve de Amerika bu zulmü görmezden gelmektedir. Bundan sonraki süreçte de Birleşmiş Milletlerden İsrail’e karşı bir yaptırım beklemek hayalci bir tutumdan başka bir şey olmayacaktır. Dolayısıyla İsrail Dünya barışının önündeki en büyük tehdit olarak devam etmektedir.” Şeklinde konuştu.

İslam ülkelerini elinde bulunduran yöneticilerin ve hükümetlerin kınama düzeyinde kalan tepkilerini de danışıklı dövüşe benzeten Coşkun, Filistin’de yaşanan bu dramın, günümüz insanlarının gündemini bir futbol maçı kadar bile meşgul etmemesinin çok üzücü olduğunu herkesin kendi vicdanını sorgulaması gerektiğini söyledi. (Mehmet Demir-Mustafa Bikeç-İLKHA)