MARDİN - Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyüp Değer,  siyonist israil`in Filistin’e yönelik düzenlediği saldırılarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Değer açıklamasında, “Bir kaç gün önce üç israilli gencin öldürülmesi sonucunda Siyonist israil intikam naraları atmaya başladı. Gazze`ye hava saldırısı düzenledi.  Bu saldırılar günlerdir devam ediyor. Bilanço gittikçe ağırlaşıyor.

Üç günün bilânçosu 51 şehit yüzlerce yaralı. Siyonist İsrail üç gencin öldürülmesinden bütün Filistin’i sorumlu tutuyor.  Orantısız bir şekilde hava saldırılarına devam etmekte ve bu bile onlara az gelmiş olacak ki kara harekâtı yapmayı planlanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

israil’in yaptığı bu zulme rağmen birilerinin tarafsız olmaktan söz ettiğini belirten Değer, “Bizde bunlara Üstat Cemil Meriç` in şu sözlerini hatırlatmak istiyoruz; `’Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur.’ Eğitim Bir Sen Mardin Şubesi olarak Siyonist İsrail devletini en şiddetli ve kalbi bir şekilde lanetliyor, Müslüman bir liderin her zaman haktan yana, mazlumdan yana olması gerektiğini bir daha belirtmek istiyoruz.” dedi.

(M. Salih Keskin – İLKHA)