DİYARBAKIR - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Diyarbakır Silvan arasına düşük ücretli Belediye otobüsü seferi koyması sonrası bu uygulamayı protesto amaçlı Silvan Diyarbakır arasında yolcu taşımayı protesto eden şoförlerin eylemi 6. gününe girdi.

 

Hatırlanacağı üzere Diyarbakır Büyükşehir belediyesi önünde eyleme sebep olan ve şoförler ile belediye çalışanları arasında gerginliğe yol açan uygulama sonrası, şoförlerin beraberlerinde belediye önüne getirdikleri 8 adet otobüs tahrip edilerek şoförler de darp edilmişti.

 

Yaşanan gerginlikten sonra BDP ve belediye tarafından sert bir dille adeta hedef tahtasına oturtulan şoförlerin olaydan bir gün sonra özür dilemesi ise akıllarda soru işaret bırakmıştı.

 

Silvan Minibüs Hattı Kooperatifi Dolmuş Sahip ve Şoförleri adına yapılan basın açıklamasında, şoförler yaptıkları eylemden dolayı kullanıldıklarını söylemiş, ve eylemden sonra kendilerine karşı belediye çalışanlarınca yapılan saldırıları adeta inkar edecek bir noktaya gelmişlerdi.

 

Şoförlerin darp edilmelerinden hemen sonra BDP ve Belediye yetkililerince seslendirilen " Bir takım güçlerin oyununa geldiler" iddiasını adeta kabul edercesine defalarca özür dilemeleri sonrası gündemden düşen olayın etkilerinin halen devam ettiği öğrenildi.

 

Belediye ve hat minibüsü şoförleri arasında çıkan gerginliğin halen devam ettiği ve yaşanan olaylardan sonra  6 gün geçmesine rağmen şoförlerin halen kontak açmamış olmaları, şoförlere zorla mı özür dilettirildi? sorusunu akla getirdi.

 

Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansının ulaştığı bilgiler, şoförlerin zor kullanılarak ve tehdit edilerek kendilerine özür dilettirildiği yönünde.

 

Söz konusu yaşanan olaylar ile ilgili olarak dillendirilen iddialar şöyle:

Söz konusu yaşanan gerginlik sonrası, Diyarbakır Silvan ilçesinde gündeme oturan ve herkes tarafından konuşulan özür olayının pek de şoförlerin kendi iradesi dahilinde olmadığı belirtiliyor.

 

Eylem yapan şoförlerin PKK'nin Lice'de bulunan kamplarına kandırılarak götürüldüğü, burada kendilerine yaptıkları eylemlerden dolayı çok ağır hakaretlerde bulunularak tehditler savrulduğu iddia ediliyor.

 

İddialara göre, Lice'ye giden şahıslardan bazıları PKK tarafından alıkonuldu. Geri kalanlar ise PKK tarafından BDP Diyarbakır il binasına gönderilerek, orada kendileri için hazırlanan basın açıklamasını alıp belediye önünde yapacakları bir basın açıklamasıyla özür dilemeleri istendi. Gelen özrün sebebinin ise bu olduğu belirtiliyor.

 

Hatırlanacağı üzere şoförlerin okuduğu basın açıklaması BDP antetli kağıt üzerine yazılmış ve basın açıklamasının duyurulmasına BDP öncülük etmişti. (İLKHA)