BATMAN - Batman İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın başlattığı kampanya çerçevesinde Suriye’deki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan Suriyeli 200 aileye yardım ulaştırdı.

Suriye Muhacir Derneği tarafından Batman Müftülüğü’ne verilen yaklaşık 500 aile isimlerinden bugün 200 aileye Suriye Muhacir dernek binasında 100 TL’lik alışveriş kartı dağıtıldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Batman Müftüsü Hasan Çağlar, insanların bu ayda birbirinden haberdar olmalarını istedi. Çağlar, “Mübarek Ramazan ayındayız. Ramazan orucunun hikmetlerinden biri de maddi durumu iyi olan insanların toplum içerisinde fakru zarurat içerisinde insanların durumlarından haberdar olmaları ve onlara yardım eli uzatmalarıdır. Ramazan’ın hikmetlerinden biri de budur. İşte biz de Müftülük olarak, diğer Müslümanların yaptığı gibi elimizden geldiği kadar bu mübarek Ramazan ayında muhtaç ailelere, muhtaç insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açtığı bu kampanya çerçevesinde muhtaç insanların yardımına koşmaya çalıştıklarını ifade eden Müftü Çağlar, “İşte bugün bu çerçevede Suriyeli muhacirlerin ziyaretine geldik ve burada bir dernek kurulmuş. Onlar vasıtasıyla, zaten Suriye’den gelen herkes muhtaçtır ama muhtaç ve daha muhtaç var. Arkadaşlarımızda daha çok muhtaç olanları tespit etti. Biz de onlara imkan nispetinde yardımda bulunuyoruz. Katkısı olan herkesten Cenabı Allah razı olsun.” şeklinde konuştu.

Zenginler muhtaçların yardımına koşarsa toplumun muhtaç olmayacağını söyleyen Müftü Çağlar, “Aslında her zengin sadece zekatla değil Cenabı Allah’ın emrettiği diğer yardım müesseseleri ile sadakalarıyla, hayratlarıyla, hasenatlarıyla Allah’ın emrettiği şekilde muhtaçların yardımına koşsalar inanırım ki toplumda muhtaç kalmaz.” ifadelerini kullandı.

Suriye Muhacir Derneği Başkanı Mazen Süleiman, “Bu yardım Diyanet tarafından yapıldı. Diyanetten liste istendi 500 kişiye yetecek kadar alışveriş kartı yapılmış. Diyanet Vakfı desteğiyle 500 insanın kaydını yaptık. Biz yavaş yavaş bu yardımları bitireceğiz. Biz istiyoruz ki elimizden bir şey gelsin bu insanlara verelim diye.” şeklinde konuştu.

Yardım alan Suriyeli muhacirler ise bu yardımı yapanlara teşekkür etti.   (Veysi Rüzgar - İLKHA)