MARDİN - Kızıltepe Cezaevinde bulunan mahkûmlar için açılan aşçı çırağı kursu tamamlandı. Kurs bitiminde kursiyerlere sertifika verilirken, kursiyerler ise finalde yaptıkları yemekleri katılımcılara ikram etti.

Cezaevinde bulunan mahkûmların topluma kazandırılması ve meslek edinilmesini çalışmaları kapsamında Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan ve 4 ay süren aşçı çıraklığı kursuna katılan 31 mahkûm kursiyer 272 saat kurs gördü. Çorba, salata, sıcak yemekler, pilav ve yöresel yemeklerin pişirilişi eğitimini alan kursiyerlere ayrıca hijyenlik ve iş güvenliği dersleri de verildi.

Rehabilitasyon çalışmaları kapsamında açılan ve mahkûmlara normal hayatlarında iş ve meslek sahibi olmaları amaçlanan projede usta öğreticiler tarafından verilen aşçı çırağı kursunu tamamlayan kursiyer mahkûmlar, düzenlenen veda yemeğinde kurs bitirme sertifikalarını aldı.

Kızıltepe’nin tanınmış aşçılarından usta öğretici Hikmet Ölçer tarafından verilen kursun son gününde cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklulardan oluşan kursiyerler, protokol üyelerine, cezaevi yönetimine ve cezaevindeki mahkûmlara kendi hazırladıkları yemekleri ikram ettiler.

Cezaevinde düzenlenen sertifika ve final yemeğine Kızıltepe Cezaevi müdürü Mehmet Zahir Aydın, Kızıltepe Halk eğitim merkezi müdürü Mehmet Hadi Gökdemir ve cezaevinde bulunan mahkûmlar katıldı.

Cezaevinde ikinci kez açılan aşçılık kursunda eğitim veren Hikmet Ölçer, bu tür sosyal sorumluluk projelerinde sürekli görev alarak katkı sunmaya çalıştıklarını belirterek, yaptıkları çalışmalar ile ilgili şunları söyledi: "Dışarıda verdiğimiz kursların yanı sıra cezaevinde bulunan mahkûmlara da aşçı çırağı kursları açarak cezaevinde bulundukları süre içerisinde meslek edinmelerini sağlıyoruz. Şu anda ne kadar mahkûm olsalar da yarın öbür gün normal hayata başladıklarında ellerinde yapabilecekleri bir meslek sahibi olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu kursların açılmasına vesile olan ve bu fırsat ile izni veren Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Esen, Halk Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir ve Cezaevi Müdürü Zahir Aydın’a teşekkür ederim. Bundan sonra da buna benzer sosyal sorumluluk projelerinde sürekli yer almaya çalışacağız." diye konuştu.  (Mehmet Aslan - İLKHA)