ŞANLIURFA-Şanlıurfa’da Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Çocuk Gastroloji bölümü bulunmuyor. Hasta yakınları hastalarını tedavi edebilmek için çevre illere gitmek mecburiyetinde kalıyorlar.

2 milyona yakın nüfusa Şanlıurfa’da Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Çocuk Gastrolaji bölümünün olmaması büyük bir eksikliğin olduğunu gözler önüne seriyor.

Durumdan mağdur olan hasta yakınları tedavi için Diyarbakır’a, Gaziantep’e ya da Ankara’ya gitmek durumunda kaldıklarını belirterek, sorunun bir an önce çözülmesini istediler.

Kız çocuğunun hasta olduğunu tedavisinin ise gastrolaji bölümünce mümkün olduğunu belirten Mediha Açar, Şanlıurfa Çocuk Hastanesinde gasrolaji bölümü bulunmadığından çocuğunun tedavisini yapamadığına dikkat çekerek mağduriyetini dile getirdi.

Şanlıurfa’da çocuk gastrolaji bölümünde muayene olmak için başka şehirlere gitmek zorunda kaldıklarını ifade eden Açar, “Kızım hasta ama Şanlıurfa Çocuk Hastanesinde Gastroloji Bölümü olmadığından Gaziantep, İstanbul’a götürüp getiriyoruz.” dedi.

Maddi durumlarının iyi olmadığını ve kocasının çalışmak için başka şehre gittiğini dile getiren Açar, hasta olan çocuğunun bakımını yapamadığını, çocuğuna bir ilaç bile alamadığının belirterek, Şanlıurfa’da çocuk gastroloji bölümünün bir an önce açılması gerektiğini ve mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini dile getirdi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)