ADANA - Orman Bölge Müdürlüğü tarafından “Göksu Havzası Doğal Kaynak Yönetimi Eylem Planı” kapsamında Marangeçili köyünde 10 bin yabani zeytin aşılandı.

Kozan ATM Şefliği tarafından Nisan ayında başlatılan aşılama çalışmasında yörenin iklim şartlarına uyumlu kaliteli zeytin ağaçlarından alınan gözler yabani zeytinlere göz aşısı yöntemiyle aşılandı. Orman alanlarındaki yabani zeytinlerin aşılanması ile meyve kalitesinin artırılarak çok değerli bir ziraat bitkisi haline dönüşmesi yörede zeytinciliğe olan ilgiyi de artırdı.

Kozan’da, Marangeçili ve Kızlarsekisi mahallelerinde yürütülen yabani zeytin aşılaması çalışmaları hakkında bilgi veren İşletme Müdürü Yakup Kalaylı, ”Proje kapsamında bin 115 hektar alanda 44 bin 618 adet yabani zeytini aşılamayı hedefliyoruz, çalışmalarımız 2015 yılında da devam edecek” dedi.
Kalaylı, aşılama işinde Marangeçili mahalle halkının çalıştığını, her bir zeytin ağacından ortalama 40 kilogram zeytin alınabildiğini, toplam zeytin üretiminin 400 ton civarında olacağını ve bu miktar zeytinden 80 ton zeytinyağı elde edilebileceğini sözlerine ekledi.

Bölge halkı yöre ekonomisine verdiği destek dolayısıyla uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek, gelir artırıcı bu tür desteklerin devam ettirilmesi talep edildi. (Yunus Emre-İLKHA)