DİYARBAKIR - Ülke genelinde çiftçiler tarımsal sulamaya ait elektrik borçlarının tümünü ödemek zorundayken, gerçekleştirdiği ‘Helalleşme Kampanyası’ ile bölge çiftçisine borcunun sadece yüzde 25 kadarını ödeyerek bundan kurtulma imkanı sunan DEDAŞ, kampanya çerçevesinde çiftçiye bir kolaylık daha sağladı. Çiftçi, isterse elektrik borcunu desteklemesinden ödeyerek, kalanını bankadan çekebilecek.

Çiftçilerin kampanyada faydalanabilmesi için öncelikle ilgili formları imzalamak gerektiğini ifade eden DEDAŞ sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, “Bölge genelinde tarımsal sulamaya ait elektrik borcu bulunan çiftçilerden, ‘Elektrik borcumu desteklememden kesin’ diyenler için önemli bir kolaylık daha sağladık. Bu durumda bulunan çiftçilerin, DEDAŞ’a müracaat ederek öncelikle ilgili formu imzalaması gerekiyor ve çiftçi bu formu imzaladığı takdirde, elektrik borcu da desteklemesinden ödenmiş olacaktır.” dedi.

Elektrik borçları olan çiftçilerin bir an önce yapılan kampanyada faydalanmaları gerektiğini dile getiren Üstün, “Elektrik borcu olan bütün çiftçilerin kampanyamızdan bir an önce faydalanmalarını istiyoruz. Çünkü uygulama süresi çok kısıtlı. Uygulama, ilk etapta Şanlıurfa merkezde, DEDAŞ Tarımsal Sulama İletişim Merkezi ve Viranşehir Tarımsal Sulama İletişim Merkezi’nde başlatıldı. Bölge çiftçisinin en kısa sürede bu kolaylıktan faydalanmak için başvuruda bulunarak, bu formları imzalamalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. (Ali Adiyaman - İLKHA)