İSTANBUL – israil’in Filistin’e yönelik katliamlarına bir tepki de Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformundan (MİNHAP) geldi. MİNHAP Başkanı M. Şakir Direkçi yayınladığı basın açıklaması ile katliamları kınayarak, yaşanan zulmü lanetledi. 

Terör şebekesi israil’in mazlum Filistin halkına karşı yeni bir katliam operasyonuna giriştiğini belirten Direkçi, “Filistin’i kendisi için silahlarını deneme askeri tatbikat sahası gibi gören terör şebekesi israil’e karşı yine dünyanın egemen güçleri sessiz kalıyor. Hatta yer yer terör şebekesi israil’in sözde haklılığına (meşru savunma haklılığına) işaret etmeye çalışıyor. Kimisi de vatandaşlarına seyahat uyarısı getirerek adeta katliamların devamına işaret ediyor” şeklinde konuştu.

“Aileler imha ediliyor, evler yıkılıyor, şehirler bombalanıyor…”

israil’in süregelen saldırılarına bir yenisini daha eklediğini söyleyen Direkçi, “Terör şebekesi israil, mazlum Filistin halkına karşı yeni bir bombalama, katliam operasyonuna başlamıştır. Yapılan saldırılarda birçok Filistinli şehit oldu, yüzlerce de yaralı var. Yaralılara ilaç eksikliğinden dolayı gerekli tıbbi müdahale yapılamıyor. İnsanlar öldürülüyor. Aileler imha ediliyor. Evler yıkılıyor. Şehirler bombalanıyor. Evsiz aileler harabelerin arasında yetim çocukların çığlıkları semada… Filistin’i kendisi için silahlarını deneme askeri tatbikat sahası gibi gören terör şebekesi israil’e karşı yine dünyanın egemen güçleri sessiz kalıyor. Hatta yer yer terör şebekesi israil’in sözde haklılığına (meşru savunma haklılığına) işaret etmeye çalışıyor. Kimisi de vatandaşlarına seyahat uyarısı getirerek adeta katliamların devamına işaret ediyor” dedi.

“Dünya, katliamlara sessiz kalıyor”

Saldırıların bu mukaddes ayda olmasın manidar olduğunu ifade eden Direkçi, “Eğer bugün terör şebekesi israil, mazlum Filistin halkına barbarca ve sorumsuzca saldırıyor ve dünya da buna sessiz kalıyorsa, belli ki İslam dünyansın Filistin halkına karşı olan duyarsızlığını fırsat kolluyor. Her geçen saat şehit ve yaralıların sayısı, yakılan, yıkılan yerle bir edilen meskenlerin sayısı katlanıyor. Ama buna rağmen işin en içler acısı olan tarafı ise dünya Müslümanlarının hala ciddi bir tepki ortaya koymayışıdır. Müslümanlar arasındaki mezhep ve bölgecilik fitnesinin alevlendirenler ve bu konularla alakalı olarak savaş stratejileri geliştirenler ortalığı velveleye verenler, terör şebekesi israil ve İslam düşmanlarının safında çarpışanlardır. Ayan beyan ortada olduğu gibi uluslararası güçler bu katliamlara daha önceleri olduğu gibi çok hantal kalmakta ve sessiz kalmaktadır. ABD tavırlarıyla terör şebekesi israil’in katliamlarını meşru savunma hakkı yalanıyla meşrulaştırmaya çalışıyor. BM’den bir tepki yoktur. Yapılan açıklamalar çok cılız ya da adet yerini bulsun diyedir” diye konuştu.

“Filistin halkına yapılan katliamı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz”

Yapılan katliamları şiddetle kınayarak lanetlediklerini belirten Direkçi, “Bu mukaddes ayda Müslümanlar Filistin’de katledilen kardeşlerine, çiğnenen insan haklarına sessiz kalmamalı Filistin halkına yapılan katliamları BM’nin, ABD’nin, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT)’nın insafına terk etmemelidirler. Bütün Müslümanlar vahdet içerisinde aralarındaki ihtilafları bir tarafa atıp tepkilerini meydanlarda en üst perdeden göstermelidirler. Bu konuyla alakalı olarak Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP) olarak Filistin halkına yapılan katliamı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu konuda tepkilerini ortaya koyan bütün Müslümanları destekliyoruz. Bütün Müslümanları kendi aralarındaki ihtilafları gündem dışı bırakıp Filistin’deki kardeşlerine sahip çıkmaya davet ediyoruz. Bilinmelidir ki ihtilafları körükleyenler, mezhepçilik ve bölgecilik fitnesini körükleyenler ve bu konularla alakalı olarak şiddetli tartışmalara giren, çatışma ortamı oluşturmaya çalışanlar ya sinsi birer düşmana ya da düşmanların ekmeğine yağ süren basiretten özürlü zavallılardır” ifadelerini kullandı.  

(Erkan Yavuz- Enes Durmaz/ İLKHA)