VAN - Van’da her köşe başını, cami önlerini ve işlek caddeleri mesken tutan dilenciler Ramazan Ayı’nda esnafı ve vatandaşları huzursuz ediyor.

Dilenciliği adeta meslek haline getiren Suriyeli dilenciler, kendilerinin yanı sıra yaşları henüz 9-10 olan çocuklarını da kullanarak esnafı huzursuz etmeye devam ediyor.

Van’da bu konu üzerine defalarca haber yapılmasına rağmen yetkililerin bu duruma sessiz kalması tepki topluyor.

Köşe başlarını, cami önlerini ve işlek caddeleri mesken tutan dilenciler, çocuk, kadın ve yaşlılardan oluşurken, bu durumdan rahatsız olan Van esnafı yetkililerin biran önce bu duruma el atmaları gerektiğini söylediler.

Suriyeli olarak kendilerini tanıtan birçok dilencinin arasında Adana, Şanlıurfa ve diğer birçok ilden gelen dilenciler de bulunuyor.

Çıkardıkları sahte kimliklerle kapı kapı dolaşan dilenciler, duygu sömürüsü yaparak vatandaşlardan ve esnaftan para almaya çalışıyorlar.

Bu duruma tepki gösteren vatandaş ve esnaf, kentte işyerlerini kapı kapı dolaşan ve cadde üzerinde bulunan vatandaşlara adeta yapışırcasına yaklaşarak para isteyen dilencilere müdahale edilmesini bekliyor.

Sokak başları, kaldırım köşeleri ve dükkânları dolaşarak dilenen kadın ve çocukların bir türlü engellenememesi sorunun günden güne büyümesine neden oluyor.

Ramazan ayını fırsat bilen dilenciler, camiler başta olmak üzere daha çok alışverişin yapıldığı yerleri mesken tutuyor. Aşırı sıcaklara aldırmadan para toplayan dilenciler, kucaklarına aldıkları çocuklarla da vatandaşların duygularını istismar etmeye çalışıyor.

Suriyeli dilenciler köşe başlarını, cami önlerini ve işlek caddelerin yanı sıra trafik ışıklarını da mesken tuttular. Her trafik ışığında Suriyeli kadın ve çocuk dilenciler hem kendi hayatlarını hem de sürücülerin hayatını riske atıyor.

Bu duruma tepki gösteren sürücüler ise yetkililerin konuya bir an önce el atması gerektiğini söylediler.    (Hacı Yılmaz - İLKHA)