ŞANLIURFA- Terör devleti İsrail’in, kimin tarafından öldürüldüğü belli olmayan İsrailli üç gencin ölümünü bahane ederek Gazze’ye saldırıları devam ediyor. Birçok sivilin hayatını kaybettiği yaptığı saldırılara tepkiler gelmeye başladı. İHH Şanlıurfa Şubesi Başkanı Behçet Atila, Siyonistlerin bölgedeki gerilimi kendileri için avantaja dönüştürmeye çabaladığını söyledi.

İsrail işgal rejiminin, İsrailli 3 gencin öldürülmesi olaylarını saptırmaya çalıştığına dikkat çeken Atila, “HAMAS yönetimi bu olayla hiçbir şekilde alakası olmadığını ifade ettiği ve hiçbir Filistin grup bu saldırıyı üstlenmediği halde, İsrail işgal rejimi olayları saptırarak bildik katliam politikasına başladı.  Yahudi yerleşimcilerin 17 yaşındaki Muhammed Ebu Hudyar’ı kaçırıp benzin içirdikten sonra diri diri yakmalarını unutturmaya çalışan Siyonistler, bölgedeki gerilimi kendileri için avantaja dönüştürmeye çabalıyor. İşgal rejiminin en bildik taktiği ise, dikkatleri başka yöne çekip olayları “terör” meselesi haline getirmek ve yaptığı katliamları terörle mücadele adına yaptığı yalanını uydurmak.” diye konuştu.

Gazze’nin uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda olduğunu hatırlatan Atila, “Son zamanlarda ise Mısır’da meydana gelen askeri darbenin ardından Gazze’nin dünyaya açılan kapısı olan tünellerinin büyük bir kısmı kapatıldı. Gazze iyice bir çıkmazın içerisine girdi. Bunun üstüne bir de İsrail işgal rejiminin Gazze’ye yönelik askeri operasyona başlaması zaten büyük bir dramın yaşandığı Gazze’yi Ramazan ayı içerisinde daha da zor şartlara sevk etti.” Şeklinde konuştu.

Atila, İsrail dünyanın sessizliğinden de güç alarak mübarek Ramazan ayı içerisinde Gazze halkına bombalar yağdırdığını belirterek operasyonun ilk günlerinde askeri alanları vuran İsrail işgal güçlerinin son birkaç gündür sivil hedefleri, evleri ve camileri de vurmaya başladığını ifade etti.

Gazze’de zorunlu insani ihtiyaç maddeleri ile beraber ilaç sıkıntısının da baş gösterdiğini ifade eden Atila, yaşanan vahşet karşısında başta Türkiye olmak üzere, tüm İslam dünyasını harekete geçmeye çağırdığını söyledi. (Osman Gülebak-İLKHA)