BATMAN – Batman’da üniversite giriş sınavlarının ardından tercihler konusunda sıkıntı yaşayan öğrencilere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu yılda rehberlik danışma hizmeti veriyor.

Aldıkları puanlara ve isteklerine göre tercih yapmakta zorlanan, ayrıca, meslek dalları hakkında bilgileri olmayan veli ve öğrencileri bilgilendiren Batman Rehberlik hizmetleri servisi Öğretmenevi ve Batman Park’ta stant açtı.

17 Temmuz tarihine kadar her gün 14.00-20.00 saatleri arasında Rehberlik Danışma Hizmeti verecek olan, Öğrenci Tercih Danışma Merkezini her gün yüzlerce öğrenci ziyaret ederek rehberlik desteği alıyor.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Üniversite tercih hakkı kazanan öğrencilere, rehberlik hizmeti veren Öğrenci Tercih Danışma Merkezini ziyaret etti. Çelik, Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Hüseyin Yaz’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tercih Danışma Merkezinde rehber öğretmen ve öğrencilerle bir süre sohbet eden Çelik, “Her gün yüzlerce öğrencimiz Tercih Danışma Merkezlerindeki stantlarımızı ziyaret ederek rehberlik desteği almakta. Şehrin iki ayrı noktasında kurulan Tercih Danışma Merkezlerinde 29 rehber öğretmenimiz rehberlik desteği vermekte. Öğrencilerimize tercihler, istekleri ve puanları doğrultusunda rehberlik desteği verilmekte. Öğrencilerimiz bizim geleceğimizdir, milli eğitim olarak elimizden gelen her gayreti gösterme kararlılığındayız. Öğrencilerimizin üniversitelere yerleşmeleri, bizim için mutluluk verici bir durum. İki gün içinde 500 dolayında öğrencimiz, bu merkezlerimizden yararlandı. Rehberlik desteği hizmetimiz 17 Temmuz tarihine kadar devam edecek.” diye konuştu.

Öğrenci Tercih Danışma Merkezinde bulunan öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün verdiği rehberlik hizmetinden memnun olduklarını ifade ettiler. (M.Fatih Akgül-İLKHA)