Irak polisi çarşamba günü yaptığı açıklamada, Bağdat`ın güneyindeki Hilla`da en az 53 cesetin olduğu bir toplu mezar bulunduğunu açıkladı.

Cesetlerin gözlerinin ve ellerinin bağlı olduğu ve kurşuna dizilerek öldürüldükleri bildirildi. Hilla`ya 25 kilometre mesafedeki bir köyde bulunan cesetlerin kimliklerinin henüz belirlenemediği bildiriliyor. Kurbanların yaklaşık bir hafta önce öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Bağdat`tan ülkenin güney kentlerine açılan en önemli geçiş bölgelerinden Hilla`ya 25 kilometre mesafedeki köyde ağırlıklı olarak Şiilerin yaşadığı belirtiliyor.

Babil Vilayetinin başkenti olan Hilla`nın özellikle de toplu mezarın bulunduğu bölgenin şu anda IŞİD ve benzeri örgütlerle Irak birliklerinin çatışmalarına sahne olmadığı belirtiliyor. Aynı zamanda `Ölüm Üçgeni` olarak geçen bölge 2006-2007 yılları arasındaki iç savaşta Şiiler ile Sünniler arasındaki en kanlı çatışmaların yaşandığı bölgeydi.

IŞİD yıl başından bu yana Bağdat`ın güneyinde saldırılar düzenliyor. Örgüt hâlihazırda ülkenin kuzey ve batısındaki birçok bölgeyi kontrolü altında tutuyor. IŞİD, hilafet ilanı yaptığı gün, adını da İslam Devleti kısaca İD olarak değiştirmişti.

DW