DİYARBAKIR- Merkezi Diyarbakır’da bulunan Alimler Cemiyeti, yayınladığı bildiride, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını kınadı.

Siyonist terör devleti İsrail`in, bu mübarek ayda mazlum Filistin halkına yaptığı zulmün kabul edilemez olduğunun belirtildiği bildiride Arap ülkelerinin bu katliama sessiz kalmalarının ise utanç verici olduğu vurgulandı.

Alimler Cemiyeti’nin bildirisinde şu ifadelere yer verildi:  

“Terör Devleti İsrail`in her birkaç senede bir, sudan bahanelerle Gazze`yi havadan, karadan ve denizden bombalayarak mazlum Filistin halkını katletmesi, Kur’an`ı Kerim`de de belirtildiği gibi, Yahudi zihniyetinin ihanetini açıkça ortaya koymaktadır. Siyonist İsrail, kimin yaptığı tam olarak belli olmayan üç Yahudi yerleşimcinin öldürülmesini bahane ederek, çocuk, kadın, yaşlı, sivil demeden, onlarca Filistinli kardeşimiz katletti. Yüzlerce ev  ve işyerini ise kullanılamaz hale getirdi.

Bağımsız bir devlet olma hedeflerini gerçekleştirmek için, emperyalistler tarafından Ortadoğu halkına musallat edilen Siyonist zihniyet, mazlum Filistin halkı başta olmak üzere bütün islam alemi için büyük tehlike arz etmektedir.

Başta Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere, Arap ülkelerinin kendi milletinden olan Filistin halkına yapılan bu acımasızca saldırılara sessiz kalması utanç vericidir.

Bu ülkelerde bulunan Alim ve davetçiler, başlarındaki liderlere gereken baskıları yapmalı ve yönetimin sessizliği karşısında, halkı ayaklandırmalıdırlar.

Birleşmiş Milletler ve Emperyalist Amerikan`ın her defasında ,İslami Direniş Hareketi HAMAS`ı suçlu göstermesi ve İsrail lehine açıklamalarda bulunması, bir kez daha bu meselenin, batıdan medet ummadan ancak müslümanlar arasında çözülmesi gerektiğini gösterdi.

Bu bağlamda, başta Arap ülkeleri olmak üzere bütün İslam alemi, bu ihanet şebekesinin, ambargo altındaki Gazze`de bulunan kardeşlerimize yönelik saldırılarını durdurması için,  bir an önce bu gafletten uyanmalı ve kınamanın ötesine geçecek adımlar atmalıdırlar.

Unutulmamalıdır ki, Filistin meselesi sıradan bir mesele olmayıp, direk akideye taalluk eden bir meseledir. Dolayısıyla her müslümanı muhatap alan bir meseledir. Dua ve insani yardım başta olmak üzere muhakkak bu konuda her müslümanın yapması gereken bir şeyler vardır.

Son olarak terör devleti İsrail`in saldırıları sonucu hayatını kaybeden kardeşlerimiz için başsağlığı diler, geride kalanlara sabrı cemiller diliyoruz. ” Diyarbakır Alimler Cemiyeti