MARDİN – Midyat ilçesinde bir araya gelen mahalle muhtarları son günlerde sık sık yaşanan ve halkı canından bezdiren elektrik ve su kesintilerine çare bulmak için Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ile görüştüler. Ziyaretin ardından belediye başkanı Nasıroğlu ve muhtarlar ortak basın açıklaması düzenleyerek yetkililerden soruna çözüm bulunması istediler.

“Su kesintilerinin sebebi ani voltaj düşmesi”

Başkan Nasıroğlu açıklamada şunları kaydetti: “İlçemizde yaşanan elektrik ve su sorununu basın aracılığı ile hem Mardin’deki hem de Ankara’da ki yetkili mercilere duyurmak için burada bir araya geldik. Suyumuzun akmamasının en büyük nedeni ani voltaj düşmelerinden ve elektrik kesintilerinden kaynaklanıyor. Bu kesintiler hem Midyat’ta hem de bağlı mahallelerde sık sık yaşanmaktadır. Su idaresi büyükşehir belediyesine geçmeden önce bir sıkıntı bir arıza olduğunda hemen çözmeye çalışıyorduk, sorumluluğumuzun bilincinde idik.” dedi.

Daha sonra söz alan muhtarlar ise “Ramazan ayındayız. İftar ve sahur saatlerinde elektrikler kesilerek 2- 3 saat sonra geliyor. Ani voltaj düşüklüğü nedeniyle su pompalarımız ve ev elektronik eşyalarımız yandı. Bizim köy mağdur durumda, tabii herkes bizimle aynı durumda. Bu sorunların çözümü için yetkili mercilerden destek bekliyoruz.” şeklinde konuştular.

“Milletvekillerimizden şikâyetçiyiz”

Bağlar Mahallesi Muhtarı Talip Gürbüz ise, “Milletvekillerimiz başta olmak üzere sorunlarımızı anlatmak için muhatap bulamıyoruz. DEDAŞ’a telefon açıyoruz şef yok, görüşmek için oraya gidiyoruz şef yok. Muhatap bulamıyoruz. Sahipsiz bir memleket olduk. İlk başta milletvekillerimizden şikayetçiyiz, gelsinler memleketin sorunlarına çözüm bulsunlar.”ifadelerini kullandı.

Açıklamadan sonra muhtarlar belediyeden ayrıldı. ( Adnan Oğuz İLKHA)