Gül, Davutoğlu`nu saat 16.00`da kabul edecek. Görüşmede; Türkiye`nin bulunduğu bölgede ve sınırlarında oluşan "ateş çemberi" kapsamlı olarak değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Gül`ün, bu Sabah duyurulan programında sadece Zambiya Dışişleri Bakanı Harry Kalaba ve Beraberindeki Heyeti, saat 12.00`de İstanbul`da Tarabya Köşkü`nde kabul etmesi yer alıyordu. Bu kabul gerçekleşti. Dış politikada olağanüstü gelişmeler yaşanırken, Gül de öğleden sonra Ankara`ya döndü. Gül`ün porgramına, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu`nu kabulü eklendi.

Davutoğlu, saat 16.00`da Çankaya Köşkü`ne giderek Gül tarafından kabul edilecek. Görüşmede; Irak ve Suriye`deki gelişmelerin yanısıra israil`in Gazze`ye yönelik saldırıları da ele alınacak. Gül ile Davutoğlu`nun, programlarında yer almamasına rağmen olağanüstü görüşecek olmaları dikkat çekti. Suriye ve Irak`taki gelişmelerin yanısıra İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırıları nedeniyle Türkiye`nin sınırlarının ve içinde bulunduğu bölgenin bir ateş çemberine dönüştüğü ve bu tablonun görüşmede ele alınacağı belirtildi.