DİYARBAKIR - PKK tarafından kandırılıp dağa götürülen çocukları için Diyarbakır Dağkapı meydanında oturma eylemi yapan aileler, çocuklarını dağa gitmeleri için yetiştirmediklerini belirterek, yaklaşan Ramazan bayramından önce çocuklarının bırakılmasını ve çocukları ile beraber çifte bayram yaşamak istediklerini söylediler.

Çocuklarının serbest bırakılması için Ankara’ya gidip Başbakan ile yaptıkları görüşmenin sonucunu bekleyen aileler, çocuklarını bayrama kadar aralarında görmek istediklerini vurguladılar.

"Yetkililer bizi bayrama kadar çocuklarımıza kavuştursunlar”
Yaklaşan Ramazan bayramını çocukları ile geçirmek istediğini dile getiren Mehmet Tokay`ın annesi Sariye Tokay, “Oğlum 3 yıl önce kandırılıp dağa götürüldü ve halen de dağdadır. Oğlumu dağa götürdüklerinde 14 yaşındaydı. Ama şuanda ise 17 yaşında. Buradan bütün yetkililere sesleniyoruz, çocuklarımızı geri göndersinler burada bütün anneler perişan oldu, inşallah Ramazan bayramını çocuklarımızla geçiririz. Biz başbakanla yaptığımız görüşmenin sonucunu bekliyoruz ve yaptığımız görüşmeyi biraz daha hızlandırıp bizi bayrama kadar çocuklarımıza kavuştursunlar.” dedi.

“Biz çocuklarımızı dağa gitmeleri için yetiştirmedik”
Çocuğunu dağa götürülmesi için yetiştirmediğini söyleyen Zübeyde Koç’un babası Reşit Koç, “Biz yaklaşık 50 gündür Diyarbakır’da bu sıcaklığın altında eylemimize devam ediyoruz. Yaklaşan Ramazan Bayramı gelmeden inşallah çocuklarımızı bize verirler ve bu bayramı çifte bayram olarak yaşarız. Biz çocuklarımızı dağa gitmeleri için yetiştirmedik.“ ifadelerini kullandı.   (Ali Adiyaman - İLKHA)