ADANA - Ceyhan’daki sulama kanallarında ıslah çalışması yapılacak. Proje; Ceyhan Belediyesi, Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü ve DSİ Ceyhan Şube Müdürlüğü tarafından ortak gerçekleştirilecek.

Konuyla İlgili açıklama yapan Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, öncelikli olarak DSİ ile birlikte yürütülecek çalışmalar neticesinde ilçeye bağlı Emek Mahallesi’ndeki drenaj kanalının ıslah edileceğini ve bazı kısımlarının ise kapatılacağını söyledi.

İlçede özellikle yaz aylarının gelmesi nedeniyle sulama kanallarında meydana gelen boğulmaların önüne geçmek için gerekli görülen yerlere demir korkuluk yapılacağını belirten Öztürk, “Amacımız, boğulmalardan dolayı meydana gelen can kayıplarını önlemektir.” ifadelerini kullandı.

Ceyhan’a regülatör köprü

Öztürk, “Kelemeti Mahallesi civarında Ceyhan Nehri üzerine regülatör köprü kurulması için talebimiz olmuştu. DSİ Bölge Müdürümüz Sayın Nevzat Aksu ile görüştük, bu konuda çalışma ve fizibilite raporlarını hazırlayıp kendilerine sunacağız. ” dedi.

6 kilometrelik sahil düzenlemesi yapılacak

Öztürk, Ceyhan Nehri’nin şehir merkezi tarafında kalan ve sola doğru uzanan kıyı şeridinde yaklaşık 6 kilometrelik sahil düzenlemesi yapmayı planladıklarını dile getirdi. (Yunus Emre-İLKHA)