BATMAN - Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde, doğum öncesi ve doğum sonrası yaşanabilecek sorunlara karşı hamile bayanlara yönelik psikolojik danışmanlık destek servisi hizmete girdi.

Batman’da ilk defa açılan serviste; Psikolog Zeynep Şanlı, Mustafa Yavuz ve Seçil Şansi görev yapmaktadır. Psikologlar, gebeliklerinde hormonsal değişiklikler, doğum öncesi ve doğum sonrası ile bebeğe bakamama endişesi taşıyan hamile bayanlara yönelik psikolojik danışmanlık yardımında bulunuyor. Psikologlar, yüzde 25 civarındaki bayanların doğum öncesi ve doğum sonrasında sıkıntılar yaşadığını belirtti.

“Gebelere psikolojik destek için bu servisi açtık”

Hastanelerinde yeni açtıkları servis ile ilgili bilgi veren Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi M.Halit Demir, “Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ekibi olarak her zaman halkımız için yenilikler ve daha iyi işler yapmak için uğraşıyoruz. Bu amaçla kadın doğum olma hasebiyle de gebelerin psikolojik problemleriyle daha yakından ilgilenebilmek anlamında bünyemizde çalışan 3 tane psikolog arkadaşımızla beraber bu hizmeti veriyoruz. Kadınların gerek hormonsal, gerekse de özellikle ekonomik durumlarını düşünerekten, çocuklarının geleceği ile ilgili olan kaygılarından ve maddi kaygılarından doğan sorunlar yaşayabiliyorlar. Bu amaçla kendi bünyemizde oluşturduğumuz 3 tane psikolog arkadaşımızın gözetiminde bu bayanlara psikolojik destek tedavisi uygulanmaktadır.” dedi.

Yaptıkları hizmetin bölgede çok sık yapılan bir hizmet olmadığını ve bu çalışmayı yeni başlattıklarını ifade eden Demir, diğer hastanelere gidip psikolojik destek tedavisi göremeyen kişilerin kendilerine gelip bu hizmetten faydalanabileceklerini söyledi.

Psikolojik teknikler kullanılarak destek veriliyor

Gebeliklerinde sorun yaşayan hamile bayanlara psikolojik destek veren Psikolog Zeynep Şanlı ise, “Biz Psikologlar olarak buraya gelen, tedavi isteyen veya doktorlar tarafından takip edilip depresyon belirtileri ortaya konan gebelerle birlikte doğum öncesi, doğum esnasında ve doğum sonrasında oluşabilecek psikolojik sorunları önlemek adına psikolojik destek vermekteyiz. Gebelik döneminde hastalarda bebeği kabullenememe, yani hamileliği kabullenememe ve doğum korkusu gibi belirtiler ortaya çıkar. Bunları gevşeme egzersizleri yöntemi ve bazı psikolojik teknikler kullanarak kişiye psikolojik destek vermekteyiz.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)