MERSİN – Mersin’in Tarsus ilçesinde babasının kullandığı üçtekerlikli motosikletin arkasında oturan 8 yaşındaki çocuğun ayağı teker ile çamurluk arasına sıkıştı. Çocuğun ayağını kurtarmak için kurtarma ekipleri ve vatandaşlar seferber oldu. Olay yerine gelen TAR-KUR ekipleri motosikletin çamurluklarını ve bazı parçaları keserek, çocuğun ayağını sıkıştığı yerden çıkardı.

Edinilen bilgilere göre,  sebze halinde aldığı sebze ve meyveleri üç tekerlekli motosikleti ile dükkâna götüren Namık Kemal Gümüş, motosikletin arkasına oğlu Emir Gümüş’ü (8) de bindirerek Anıt Mahallesi Şehitler Caddesinde ilerlemeye başladı. Motosikletin arakasında oturan küçük Emir, bir anda ayağını tekerleğin jantına kaptırdı. Çocuğunun acı içinde feryatlar kopardığını gören baba, hemen motosikleti durdurarak, yardım çağırmaya başladı.

Yardıma koşan çevredeki vatandaşlar, hemen durumu 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirdiler. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, tekerlek ile çamurluk arasına sıkışan küçük Emir’in ayağını çıkarmaya çalıştılar. Başarılı olamayan sağlık ekipleri olay yerine TAR-KUR ekiplerinin gelmesini istediler.

Acılar içinde çığlıklar atan çocuğu çevredeki vatandaşlar sakinleştirmeye çalışırken, olay yerine gelen TAR-KUR ekipleri motosikletin çamurluklarını ve bazı parçaları keserek, çocuğun ayağını sıkıştığı yerden çıkardılar.

Sıkışan ayağı kurtarılan küçük Emir, olay yerinde bekletilen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)