Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, ülkesinde ekim ayında yapılacak seçimlerde yeniden devlet başkanlığı konsey üyeliği için yarışacak.

Demokratik Eylem Partisi`nden (SDA) yapılan yazılı açıklamada, parti yönetiminin gerçekleştirdiği toplantıda, SDA Genel Başkan Yardımcısı İzzetbegoviç`in ekim ayındaki seçimlerde Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi`nin Boşnak üyesi olmak için aday gösterildiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, ülkedeki iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti (RS) başkanlığı için de Ramiz Salkiç`in aday gösterildiği kaydedildi.

Parti merkezinde yapılan toplantıda ayrıca, SDA`nın Temsilciler Meclisi ve Milletler Meclisi, ayrıca entite ve kanton meclisleri adaylarının da belirlendiği bildirildi.

Bosna Hersek Anayasası`na göre, Boşnak, Sırp ve Hırvat olmak üzere üç üyeden oluşan Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi`nin Boşnak ve Hırvat üyeleri iki entiteden biri olan Bosna Hersek Federasyonu`ndan, Sırp üye ise Bosna Sırp Cumhuriyeti`nden seçiliyor.

AA