WASHINGTON- ABD, Fransa ve İngiltere`yi havaalanlarına yönelik saldırılar gerçekleşebileceği konusunda uyardı. ABD`nin uyarısının hemen ardından İngiltere ve Fransa havaalanlarını alarma geçirdi. ABD ayrıca Cezayir’deki vatandaşlarını da saldırılara karşı uyardı.

İngiltere, havaalanlarında güvenlik tedbirlerinin artırılması yönünde yeni kararlar alındığını açıkladı.

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, İngiliz hükümetinin uluslararası ortakları ile birlikte havacılık güvenliğini düzenli olarak gözden geçirdiği ifade edilerek, "Uçuş güvenliğimizi artırmak için bazı kararlar aldık. Bilinen sebeplerle bu değişikliklerin detayı üzerine yorumda bulunmayacağız" denildi.

Güvenlik tedbirlerinin önemine dikkat çekilen açıklamada, "Halkın emniyeti ve güvenliği bizi en yüksek derecede ilgilendirmektedir. İngiltere dünyanın bazı en güçlü uçuş güvenlik tedbirlerine sahip. Halkın güvenliğini sağlandığından emin olmak için gereken bütün adımları da atmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Fransa, havaalanlarında güvenlik tedbirlerinin artırılmasını kararlaştırdı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, ABD`ye tüm doğrudan uçuşların olduğu havaalanlarında bu ülkeden gelen istek doğrultusunda güvenlik önlemlerinin artırıldığı bildirildi.

ABD, daha sonra Uganda ve Cezayir`i de aynı tehdit konusunda uyardı.

ABD, Cezayir’de silahlı kişiler tarafından ABD lokantalarına saldırı olacağı istihbaratını elde ettiğini belirterek, ABD’nin Cezayir konsolosluğu çalışanları ve bu ülkedeki diğer vatandaşlarını uyardı.