ŞANLIURFA – Ramazan’ın gelmesiyle birlikte sofralardaki çeşitlilik de artarken Şanlıurfalılar, közlenmiş biber ve patlıcandan vazgeçemiyor. Öyle ki sahurda fırına giden halk, beraberinde biber ve patlıcanı eksik etmiyor.

Biber ve patlıcanın Şanlıurfalılar için vazgeçilmez bir tat olduğunu ifade eden vatandaşlardan Ali Keskin, “Sofrada birçok çeşit yemek olmasına rağmen bir türlü közlenmiş biber ve patlıcanın lezzetini vermiyor. Özellikle sofrada biber olmazsa olmazlardandır.”ifadelerini kullandı.

Biber ve patlıcanı kebaba değişmeyeceklerini söyleyen Ömer Kılıç da, “Biz sahurda dahi biber ve patlıcan tüketiyoruz. Biber ve patlıcanı tüketmediğimiz gün sanki bir eksiklik yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Neredeyse her gün kahvaltıda biber tükettiklerini ifade eden Faruk Akbulut ise, “Kahvaltıda peynir, zeytin, reçel gibi şeylerin yeri ayrı, biber ve patlıcanın yeri ise ayrıdır.”şeklinde konuştu.

Şanlıurfalı fırıncılar ise pişirilmeye getirilen biber ve patlıcanların çokluğundan dolayı ekmek çıkartmakta zorlandıklarını söylediler. (Mustafa Bikeç – İLKHA)