MERSİN-Tarsus Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde kasap, et market, şarküteri gibi sıhhi işyerlerinde denetim yaptı.

Ekipler, 45 işletmede yapılan denetimlerde sıhhi müesseslerin taşıması gereken tüm şartlar yerinde incelenerek vatandaşların tüketimine sunulan et ve et ürünlerinin  sağlıklı ve hijyenik bir ortamda üretilmesi için denetim ve bilgilendirme çalışmaları yaptı.

Denetimi yapılan işyerlerinde, vatandaşlardan gelen istek ve şikâyetler doğrultusunda sucuk numunesi alan ekipler, serolojik analiz yapak için Belediye Gıda Laboratuarına götürdüğü açıklandı.

Yapılan açıklamada bu tür denetimlerin devam edeceği belirtildi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)