Alınan bilgiye göre, dün Müslüman bir grubun cami dışında bir Budisti öldürdüğü iddiası üzerine, bugün 51 yaşındaki Soe Min sabah namazı kılmaya giderken Budist çetelerin saldırısı sonucu öldü.

Burma`nın Demokratik Sesi gazetesinden muhabir Saw Nang, Müslüman bir grubun dün bir Budisti döverek öldürdüğünü ileri sürdü. Hayatını kaybeden Budistin gönüllü bir kuruluşta şoförlük yapan 36 yaşındaki Tun Tun olduğunu belirtildi.

Kentte olayların patlak vermesinin ardından bölgede güvenlik önlemleri artırıldı. Olaylar sırasında 13 kişinin yaralandığı duyuruldu.

Myanmar`ın en büyük ikinci kenti Mandalay`daki şiddet olayları, Budist bir kadının, bir Müslümanın tecavüzüne uğradığı söylentileri üzerine patlak vermiş, bunun üzerine kentteki Müslümanların yaşadığı semtte toplanan Budist çeteler, dükkanlara, araçlara ve bir camiye saldırmıştı.

Ülkede 2012 yılından bu yana Müslümanlar ve Budist gruplar arasında devam eden çatışmalar, ilk defa Mandalay bölgesine sıçradı. Şiddet olaylarında çoğu Müslüman 280 kişi hayatını kaybetmiş, en az 140 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı. (AA)