BURSA- Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala adayların bir bir açıklandığı şu günlerde Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, halkın ilk kez Cumhurbaşkanı’nı seçeceği seçimlerde sendika olarak nasıl bir Cumhurbaşkanı görmek istedikleriyle ilgili önemli ifadeler kullandı.

Memur-Sen’in Bursa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, 10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.: “Halkın ilk kez Reis-i Cumhur’unu hür iradesiyle tayin etmesiyle Türkiye, yeni bir sürecin içine girecek. Türkiye’nin ilerlemesine ve gelişimine büyük katkı sağlayacak bu süreçte Cumhurbaşkanı’nın rolü önceki dönemlere göre çok daha etkili olacak. Sendika olarak Köşk’e çıkacak adayın niteliklerinin en başında her türlü vesayetle mücadeleyi sürdürecek, siyasi vizyonunun merkezinde demokratikleşme ve eşit vatandaşlık olması gerektiğini düşünüyoruz. Ar-Ge eksenli çalışmalara öncülük ederek, kültür, gençlik, eğitim ve eğitim ahlakı konularında eğitim sistemi başta olmak üzere sivilleşmeyi destekleyecek ve sivil toplum kuruluşlarıyla istişareli olacak bir Cumhurbaşkanı istiyoruz” diye konuştu.

“Demokratikleşme adımları hızlı atılmalı”

Yeni Türkiye’nin ilerlemesinde demokratikleşme adımlarının hızlı atılmasının büyük önem arz ettiğini vurgulayan Numan şeker, “Hukukçuların ve yargıçların kanunların değil hukukun üstünlüğünü savunduğu bir ortam oluşturacak, demokratikleşme adımlarının hızlanmasına katkı yapmak açısından demokrasinin ekonomiyle bağlantısını kuracak ve istikrarı sağlayacak bir Cumhurbaşkanı istiyoruz. Cumhurbaşkanı’nın Yürütme, yargı ve yasamanın çatışmadan öte uyum içinde çalışmasına öncülük etmesi önemli” dedi.

“Dünya mazlumlarına öncülük edecek bir Cumhurbaşkanı istiyoruz”

Yeni süreçte Türkiye’nin kendi iç huzurunu yakalamasının ilerlemesinde en büyük adım olduğuna dikkat çeken Şeker, “Bu nedenle halkın seçeceği Cumhurbaşkanı, yeni süreçte de çözüm sürecini kararlılıkla devam ettirmelidir. Ülkenin ve milletin birliğine dair hassasiyeti koruyarak, ekonomik istikrarı aynı şekilde kadim medeniyetimizin değerlerinin yeniden inşasında liderlik yapacak, dünya mazlumlarına öncülük edecek, insan onuru, insan onuruna yakışır iş ve ücret konusunda çaba sarf edecek. Toplumu kutuplaştırma ve ötekileştirme zemini yerine, bütünleştirme zemini üzerinde çalışacak. Çoğulcu anlayışın toplumsal barışa garantör olmasını sağlayarak Sivil Anayasa talebinin hayata geçmesine öncülük edecek. Kamu görevlilerinin talep ve beklentilerine cevap vererek din, mezhep, ideolojik ve kimlik esaslı anlayış yerine, insan hakları anlayışı esas alacak vizyonda bir cumhurbaşkanı istiyoruz.” diyerek, sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “Ortaya koyduğumuz bu kriterlere uygun bir Cumhurbaşkanı seçmek için Memur-Sen camiası olarak, gerekli çalışmaları yapacağız. Bu konuda milletimizin sağduyusuna güveniyoruz. Milletimiz kendisine yakışan, kendisini temsil eden ve kendinden olan Cumhurbaşkanı’nı seçecek." (Zeki Aras-İLKHA)