ADANA - Tarım İl Müdürlüğü gıda denetimleri ile ilgili Ramazan ayında talep artışı yaşanan ekmek ve ekmek çeşitleri, pastacılık ürünleri, şuruplu tatlılar ve unlu mamuller ürünlerine yönelik işletmelere yapılan kontrolleri arttırılarak sürdürüyor.

Fırın ve pastanelerde yapılan kontrollerde genel üretim koşulları, üretim ekipmanları, hammaddeler, son ürünler ve personel hijyeni gibi konularında denetleme yapıldı.

Müdürlükten yapılan açıklamada, “Yapılan kontrollerde halk sağlığı açısından doğrudan tehdit oluşturan işletmelere 5996 sayılı kanun kapsamında idari yaptırımlar uygulanarak faaliyetine son verilmekte, tespit edilen diğer eksikliklere istinaden işletmelere süre verilmektedir. Denetimler sonucunda ilk resmi kontrolde belirlenen eksikliklerini gidermeyen işletmelere idari yaptırımlar uygulanmaktadır. Vatandaşlarımız gıda işletmeleri ve ürünleri ile ilgili karşılaştıkları sıkıntılar hakkında  Alo 174 Gıda Hattı`nı arayabilirler.” bilgisine yer verildi. (Yunus Emre-İLKHA)