ŞANLIURFA - Yaz aylarının serinleten içeceklerinden meyan kökü şerbetleri tezgâhlardaki yerini aldı. Ramazan’ın Temmuz ayına denk gelmesi ve Akçakale’nin sıcak bir iklime sahip olmasını fırsat bilen seyyar satıcılar, soğuk meşrubat tezgahları kurdu.
İftarda oruç tutacak olanların çok sıvı tükettiği Ramazan ayında meşrubat satmanın bir geçim kaynağı olduğunu söyleyen şerbet satıcısı Haçim Erten, özellikle meyan kökü şerbetine rağbet edildiğini ifade etti.
İlçe halkının meyan balı dediği meyan kökü şerbetinin iftardan bir saat önce tezgahta olacağını ifade eden Erten, limonata, şeftali, elma gibi meyve meşrubatlarının 1 TL’den sattığını söyledi. (İbrahim yılmaz-İLKHA)