ELAZIĞ-Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Uzman Doktor İbrahim Halil Akkuş, Kanserde erken teşhis hayat kurtarır! Merkez Toplum Sağlığı Merkezine bağlı olarak faaliyetlerine devam eden KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) Biriminin faaliyetleri hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Ketem Biriminin Haziran ayı içerisinde yapacağı faaliyetlere merkez Ulukent mahallesini de eklediğini bildiren Elazığ Halk Sağlığı Müdürü Akkuş, KETEM Biriminin koordinesi ile Ulukent Aile Sağlığı Merkezinde görevli 96 nolu aile hekimi Dr. Ayhan Dağaşan, 121 nolu aile hekimi Dr. Muhammet Çağrı Akköprü ve 122 nolu aile hekimi Dr. Nedime Yaşar’ın katkıları sonucunda tarama ve eğitimin 17 ve 20 Haziran tarihlerinde yapılmasının kararlaştırıldığını açıklamasına ekledi.

Belirlenen tarihlerde aile sağlığı merkezlerinde bir araya gelen bayanların rahim ağzı kanseri yönünden taramalarının yapılabilmesi için smear test örneklerinin burada alındığını, daha sonra bu kişilerin Halk Sağlığı Müdürlüğünün araçları ile KETEM Birimine götürüldüğünü, KETEM Biriminde meme kanseri taramaları için mamografilerinin çekildiğini, bağırsak kanseri taraması için de örnek alındığını belirtti.

Akkuş açıklamasına şöyle devam etti: “Elazığ KETEM Birimi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Polikliniği binasında faaliyetlerini sürdürmektedir. KETEM Biriminde yapılan eğitim, tarama ve tetkikler ücretsiz olarak yapılmaktadır. Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak biz vatandaşımızın yanındayız. Ücretsiz servis imkanı da sağlıyoruz. Halkımız önce kendi sağlığı için sonra yakınlarını üzmemek için tarama programlarına katılmalıdır.”  (İLKHA)