HABER MRK – Ramazan ayında beslenme sisteminin tamamıyla değişmesi, özellikle yaz aylarında sahur ve iftar arasındaki sürenin fazla olması gibi etkenler, ister istemez ağız kokusunu da birlikte getiriyor. Ramazan ayında oruçla birlikte doğal olarak açlığa bağlı oluşan ağız kokusuna dikkat çeken Hospitadent Yönetim Kurulu Üyesi Dt. Selçuk Özbölük, “Sosyal hayatımızı da devam ettirdiğimiz için ağız kokusunu etrafı rahatsız etmeyecek şekilde baskılamamız gerekir” dedi.
Dt. Özbölük, Ramazan ayının ruhumuza getirdiği güzelliklerle beraber sosyal hayatımızda yaşanabilecek minik aksaklıkların önüne geçmek için şu önerilerde bulundu:
1) İftardan ve sahurdan sonra muhakkak dişlerimizi fırçalamalıyız.
2) Dişler kadar dil de koku kaynağıdır. Dişlerimizi fırçaladığımız zaman mutlaka dilimizin yüzeyini de fırçalamalıyız.
3) Özellikle Ramazan ayı yaz aylarına denk geldiği için soğuk gıdaları tüketmek istiyoruz. Ama soğuk su ağız kokusunu artırır. Soğuk gıdalardan uzak durarak, ılık gıdalar tüketmeye çalışmalıyız.
4) Sahurlarda özellikle kahvaltılık tüketildiği için sucuk, pastırma vb. baharatlı ve sarımsaklı gıdalardan uzak durmalıyız.
5) Ramazan ayı boyunca yemek alışkanlığımıza bağlı olarak öğlen ve akşam saatlerinde mide öz suyu salgılanır. Bu da ağız kokusu yapar. Bu nedenle öğlen ve akşam saatlerinde iletişimde olduğumuz kişilerle biraz daha uzak mesafeden konuşmak daha iyi olur.
6) Aromalı organik içecekler; yeşil çay, ada çayı vb. bolca tüketmeye çalışalım. (İLKHA)