Heniyye, Abbas`ın bu adımının Filistin halkının iradesini yansıtmadığını ve Arap dünyasında yaşanan uyanışın da aksi istikametinde yürümek olduğunu ifade etti.

Filistin Parlamentosu`nun bugün Gazze`deki oturumunda konuşan İsmail Heniyye, "Filistin hakkıyla oynamak isteyen hiçbir yöneticiye ve taviz verecek hiçbir kimseye yetki yok" dedi.

Heniyye daha sonra şöyle konuştu: "Biz, Siyonist işgal rejimini tanımama ve topraklarımızın bir karışından dahi taviz vermeden Filistin`in kurtarılan toprakları üzerinde bağımsız bir devletin ilanından yanayız."

Siyasi maceralara yer olmayan ve çok dikkatli olmayı gerektiren bir dönemden geçmekte olduklarını ifade eden Heniyye, Arap Baharı ruhuna dayalı ortak bir strateji geliştirmek için Filistin halkına başvurmaya davet etti.

Uzlaşı ve tek başına hareket etmenin birbirinden farklı ve asla bir noktada buluşamayacak iki ayrı yol olduğuna işaret eden Heniyye, bağımsız Filistin devleti ilanı için Birleşmiş Milletler`e başvurma kararının uzlaşıya uygun olmadığını söyledi.

Filistin devleti ilanı için Birleşmiş Milletler`e başvurmanın Arap dünyasındaki devrimlerle zor duruma düşen Amerika`yı ve Siyonist işgal rejimini kurtarmak için atılan cankurtaran simidi niteliğinde olduğunu belirten Heniyye, Amerikalıların Filistinli müzakerecinin kendi kontrolleri altında olmasını istediklerini ifade etti.

İslami Gündem