DİYARBAKIR - TOKİ tarafından Diyarbakır’da Üçkuyular mevkiinde; yoksul, alt gelir ve Memur Sen üyeleri için yaptırılan 2 bin 806 konut, kanalizasyon probleminden ötürü hak sahiplerine teslim edilemezken 4 yıldan bu yana 2 kilometrelik yol bile yapılamadı.

Bölgenin en büyük hastanesi olan ve bölgenin hasta yükünü üstlenen Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi yolunun olduğu 2 kilometre uzunluğundaki yol köstebek yuvasını andırıyor. Yetkililerin vurdumduymazlığından dolayı yapılamadığı belirtilen yolda ambulanslar acil vakaları taşırken zorlanıyor.

Yapılmayan yolun hem hastaneye acil hastaları taşıyan ambulansları, hem toplu taşıma araçlarını etkilediğini belirten hastane çalışanlarından Yılmaz Acu, “Bozuk olan yollar ambulansları etkiliyor, zaten acil durumda olan hastalar yol yüzünden daha çok fenalaşıyor. Bunun yanı sıra toplu taşıma araçları da zorluk çekiyor. Yolun tozlu ve köstebek yuvası olması nedeniyle geçen araçlar yüzünden kalkan toz çevredeki evlere giriyor. Bu kadar insan bir yol için mağdur oluyor. Kimsenin vatandaşı mağdur duruma düşürmesinin hakkı yok. Yol için gerekli kurumlar devreye girmelidir.” diye konuştu.  (İLKHA)