KÖLN- Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığının, Vodafone Vakfının işbirliğiyle, ülke genelinde yürüttüğü, ‘Eğitim Cumhuriyeti için Fikirler’ adlı proje yarışmasına, merkezi Köln’de bulunan Müslüman Kadınlar Danışma ve Eğitim Merkezi, katıldığı ‘Aktif Müslüman Aileler’ projesiyle, ‘Eğitim Fikri Ödülü’ aldı.
Ödül töreninde açılış konuşmasını yapan BFmF (Begegnungs und fortbildungzentrum muslimischer Frauen e.V.- BFmF) Müslüman Kadınlar Danışma ve Eğitim Merkezi Genel Müdürü Erika Tehisen, bütün davetlilere ve misafirlere teşekkürlerini sunduktan sonra, mikrofonu Bayan Prof. Dr. Boss Nünning’e bıraktı.
Nünning konuşmasında, derneğin çalışma ve projesine değindikten sonra, çocukların eğitimi konusunda, “Çocuğun gelişmesi tek taraflı olmaz. Bu görev, öğretmen ve anneden sonra, babanın da görevidir. Baba da çocuğun eğitim ve gelişmesinden sorumludur. Çocuklara kesinlikle baskı kurulmaması ve çocukların morallerinin her zaman yüksek , psikolojilerinin de her zaman iyi olmasına dikkat edilmesi gerekir.” şeklinde konuştu.
Türkiye’nin Almanya Köln Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin de programda yaptığı konuşmada, Müslüman Aileler Danışma ve Eğitim Merkezini takdir ettiğini ve bununla gurur duyduğunu belirterek, derneğin çalışmalarını takip ettiğini ve başarılı bulduğunu söyledi.
Başkonsolos Engin çocukların eğitimi konusunda bayan Nunning’in görüşlerine katıldığını belirterek, “Çocukların eğitimi tek taraflı olamaz. Bunun aile ve öğretmen ekseninde olması ve kesinlikle babanın da bu eğitim çerçevesi içinde olması gerekir.Bu bakımdan, bu projede katkıda bulunan ve çocuklarının eğitimiyle ilgilenen babalara teşekkür ederim.” dedi.
Başkonsolos Engin, projede katkısı olan 5 örnek babayı sahneye davet ederek, teşekkür belgesi verip, her biriyle kısa bir sohbetten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.
Müslüman Kadınlar Danışma ve Eğitim Merkezinin davetlisi olarak programa katılan ‘Eğitim Ülkesi için Fikirler’ adlı proje Temsilcisi Sibel Sağdıç, bu Projenin anlam ve önemi ile ilgili yaptığı konuşmada, “Biz çocuk iken, bizim zamanımızda böyle projeler ve dernekler yoktu. Ailelerimiz zaten bizimle ve derslerimizle ilgilenemiyordu. Şu anda bile yaşadığım şehirde bile, böyle bir çalışma yok. Ve ben bu Projeyi harika buluyorum. Artık şuna inanıyorum ki, bizler ve aileler istedikten sonra, bunları yapabilir ve bu zor gözüken eğitimin üstesinden gelebiliriz.” ifadelerini kullandı.
Sağdıç, yarışmaya katılan bin proje arasından 52’sinin seçilip ‘Eğitim Fikri’ ödülüne layık görüldüğünü belirterek, bunların arasında Müslüman Kadınlar Danışma ve Eğitim Merkezini görmekten mutluluk duyduğunu dile getirdikten sonra ödülünü takdim etti. (Mehmet Kurt-İLKHA)