DİYARBAKIR  - Çözüm süreciyle beraber bölgede daha rahat hareket ederek halk üzerinde adeta korku imparatorluğu oluşturma çabası içerisinde olan PKK’nin iş vaadiyle veya zorla kaçırarak dağa çıkardığı çocuklardan 15 yaşındaki Y.A da bu gün serbest bırakılarak ailesi tarafından teslim aldındı.

Ailelerin, çocuklarının bırakılması talebiyle başlattığı eylemlerin 2. ayını doldurmaya az bir süre kala meydana gelen bu gelişme aileleri umutlandırırken, çocukları henüz bırakılmayan aileler bir an önce kendi çocuklarının da bırakılması için dua ettiklerini dile getirdiler.

Eyleme Adana’dan katılan 15 yaşındaki Y.A’nın babası Tahir Aşan ve anne Şehriban Aşan, çocuklarının yaklaşık 100 gün önce PKK tarafından dağa kaçırıldığını belirtmiş, ve 20 güne yakın bir süredir Diyarbakır’da çocukları PKK tarafından dağa çıkarılan aileler ile beraber önce Büyükşehir Belediyesi önünde ardından da Dağkapı Şeyh Sait Meydanında oturma eylemi yapıyorlardı.

Akşam saatlerinde PKK’liler tarafından Diyarbakır Otogarı civarına terk edildiği öğrenilen Y.A ifadesine başvurulmak üzere karakola götürülerek burada ifadesi alındı.

İfadenin ardından çocuklarına kavuşan anne ve baba çocuklarını aldıktan sonra Adana’ya gittiği belirtildi.

(İLKHA)