GAZİANTEP - Gaziantep'te faaliyette bulunan Vefa Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Vefa Der), İslam coğrafyalarında yaşanan savaş ve katliamların mağdurları olan çocuklara dikkat çektiği  ‘Savaş ve Çocuk’ konulu resim sergisi sürerken etkinlik çerçevesinde bir program düzenlendi.

Yeşilsu Meydanı’nda düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Grup Vefa’nın Gazzeli ve Suriyeli çocuklar üzerine seslendirdiği ezgilerle devam etti.

Gecede bir konuşma yapan Vefa Der Başkanı Emin Yılmaz, ‘Savaş ve Çocuk’ konulu resim sergisinin amacının, Suriye ve dünyanın birçok yerinde zulme uğramış çocuk, kadın, yaşlı ve savaşların mağdur ettiği mazlum halka dikkat çekmek olduğunu söyledi.

“Emperyalist güçler karşısında bir olalım”

Yılmaz konuşmasının devamında, “Zalimler, güçlerini sürdürmek adına hegomanyalarını devam ettirebilmek için hep besin kaynağı olarak gördükleri toprakları işgal etmekten kaçınmamışlardır. Rabbim zulüm altında inleyen Filistin’de, Mısır’da, Çeçenistan’da, Suriye’de bu ümmetin başına leş kargaları gibi üşüşen zalimlerin güçlerini dağıtsın. Rabbim emperyalist zalimlerin oyunları karşısında birlik ve beraberlik içinde hareket edenlerden eylesin. Emperyalist zalimlerin karşısında bir olarak hareket edelim. Rabbim bu şer güçlerin ellerini bu ümmetin üzerinden çekerek zalimleri kahhar ismi ile kahretsin. Ümit ediyoruz ki şu Ramazan ayının yaklaştığı günlerde bu acılar ve zulümler son bulur.”şeklinde konuştu.

Program, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)