ANKARA - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Büro Memur-Sen’in Ankara’da yapılan kongresinde konuştu.

“Derin yapıların karşısında milletin yanındayız”

17 Aralık’ın Gezi olaylarının devamı olduğunu belirten Gündoğdu, kayıt dışı siyaset, derin devlet, vesayetçi yapılar ve darbecilere karşı olduklarını, normalleşme için sorumluluk aldıklarını söyledi.

Gündoğdu, “Derin yapıların karşısında milletin yanındayız. 17 Aralık’ta birileri beyaz Müslüman olmaya soyunarak bütün cemaatleri devre dışı bırakıp değersizleştirmek istedi. Üstünlüğün takva ile olduğunu biliyoruz. Bizler bu yola çıkarken vesayetin her türlüsüne karşıyız dedik. Onun için vesayetin derinine, paraleline, yatayına ve dikeyine de karşıyız” diye konuştu.

"Darbecilerle hesaplaştık"

Başörtü yasağının son bulması için büyük mücadele verdiklerini anlatan Gündoğdu, “Ulusalcı, Ergenekoncu ‘devlet ne diyorsa odur’ diyerek derin devleti kutsal addedenlerle toplum mühendisliğiyle milleti terbiye etmek isteyenleri Memur-Sen 12 milyon 300 bin imzası hizaya getirip, hadlerini bildirmiştir. Bu yasağın kaldırılması için Memur-Sen olarak büyük emek harcadık. 12 Milyon 300 bin imza topladık. Sivil itaatsizlik eylemleri yaptık. Sonunda birlikte başardık. Bu tarihi bir adımdır.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)