DİYARBAKIR - Çınar ilçesine bağlı, bin 500 nüfuslu, Alabaş (İğliya) köyü sakinleri, köylerinde yaşadıkları sorunları anlattı. Sağlık ocağı olmaması, yol yapım çalışmalarının olmaması, altyapı eksikliği, günde ortalama 4 saat yaşanan elektrik kesintisi gibi sorunları olduğunu söyleyen köylüler, yetkililerden yardım istedi.

Sağlık ocağı ve altyapısı olmayan köy
Köyde yaşanan sorunları anlatan Kutbettin Avcıl, “Köyümüzde altyapı eksikliği olduğu için kanalizasyon suları köyümüzün içinde birikiyor. Kanalizasyon suyundan dolayı köyde kötü kokular geliyor. Köyümüzde sağlık ocağı yoktur. Bu nedenle aile hekimimiz haftada bir köye geliyor. Geldiği zaman da bütün köylüyü bir günde muayene edemiyor.” dedi.

“DEDAŞ’a borcumuz olmadığımız halde her gün elektriklerimiz kesiliyor”
Avcı, DEDAŞ’a borçlu olmadıkları halde köyde her gün elektrik kesintileri yaşadıklarını da belirterek, kesintilerin artık son bulmasını istedi.

"Yolumuz olmadığı için şehre gidip gelmekte zorlanıyoruz”
Kimsenin köy sorunlarıyla ilgilenmediğini belirten Ahmet Aslım, “Köyümüzün yolu olmadığı için şehre gidip gelmekte zorlanıyoruz. Yol sorunu ve diğer sorunlardan dolayı çektiğimiz eziyetlerden kurtulmak istiyoruz. Köyümüz sahipsiz kalmış, kimse köyün sorunlarını çözmüyor." şeklinde konuştu.

“Köyümüzde iş sorunu var”
Kazım Bozyeli adlı köylü ise, yaşadıkları sorunları anlatarak, “Köyümüze bakım yapılmasını istiyoruz. Köyümüzde sağlık ocağı yapılmasını istiyoruz. Belediyenin, hayvanların mezarlıklara girmesinin engellenmesi için mezarlık çevresine tel çekmelerini istiyoruz. Köyümüzde iş sorunu var. Mevsimlik işçi olarak çalışıyoruz. Bölgemizde iş alanları oluşturulmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman - İLKHA)