ŞIRNAK - Yaklaşık bir ay önce BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde toplanıp PKK’dan çocuklarını isteyen annelerin feryadı Cizre’ye de sıçradı. Diyarbakır’daki annelerin eylemlerinden cesaret alan Cizreli bir anne de PKK’dan çocuğunu istiyor. Türkçe bilmediği için Kürtçe olarak kendini ifade etmeye çalışan acılı anne Vetha Külter, yaklaşık 10 aydır çocuğunun kandırılarak dağa çıkarıldığını söyledi.

 

Oğlu Nurullah Kütler`in (15) yaklaşık 10 ay önce PKK tarafında kaçırdığını ifade eden acılı Anne, olayı şöyle anlatı: "Birgen evde otururken komşumuz olan mahalledeki bir çocuk gelip bana, teyze senin oğlun Dicle Nehri kenarında M. adındaki gençle beraber esrar içiyor, dedi. Bunun üzerine hemen o tarafa gittim ve her tarafa baktım oğlumu bulamadım. Eve geldim, mahallede bulunan ve esrarı oğluma verdiği söylenen M. adındaki gencin ailesine giderek oğullarının çocuğuma esrar verdiğini söyledim. Onlar bu iddiaları reddetti.

 

"PKK milisleri oğlumu kaçırdı"
Akşam oğlum Nurullah eve gelince oğluma, `Mahalledeki çocuklar bugün gelip bana senin oğlun esrar içiyor dediler. Niye bu tür şeyleri yapıyorsun, pis insanlarla arkadaşlık yapıyorsun. Senin okul okuman lazım` diyerek nasihatte bulundum. Nurullah hiç konuşmadı, sabah oldu kahvaltı yaptıktan sonra evden ayrıldı, tekrar öğle vakitlerinden eve geldi. Tam da o günlerden Beytüşşebap`ta BDP`nin bir festival vardı. Ben de oğluma dikkat etmeye çalışıyordum o tür festivallere gitmesin başına bir şey gelir endişesi taşıyordum. Saat 16 00 sıralarda oğluma yemek hazırlayıp bıraktım. Bir süre sonra döndüğümde oğlumun odada olmadığını gördüm, etrafa baktıktan sonra, herhalde dışarı çıkmıştır, dedim.

 

Pazara giderek alışveriş yaptım, eve dönerken mahalledeki birkaç çocuk yanıma gelerek oğlum ve mahalledeki E. adındaki çocuğun PKK milisleri tarafından dağa kaçırıldığını söyledi. O günden sonra da oğlumdan bir haber alamadım."

 


Önceki gün akşam saatlerinde BDP Cizre ilçe teşkilatına giderek oğlunu sorduğunu ifade eden Acılı Anne, "BDP ilçe teşkilatı yöneticileri bana, sen şuana kadar bize baskı yapmadın, diyerek beni iyi karşıladılar ve benim ismimi yazarak telefonumu aldılar. Biz de araştıracağız dediler. Tabi benim oğlumla beraber çocukları kaçırılan aile oğullarını bir şekilde getirmişler." dedi.

 

"Ameliyatına 3 ay kala oğlumu kaçırdılar"
Oğlu Nurullah Kütlerin doğuştan sakat olduğunu belirten Acılı Anne, "Çocuğumu Mardin ve Şırnak`taki doktorlara gösterdim. 16 yaşından sonra ameliyat edeceklerini söylediler. Oğlumun 16 yaşına girmesini bekliyordum, ameliyat edecektim, 16 yaşına girmesine 3 ay kala oğlumu kaçırdılar." ifadelerini kullandı.

 

Devlete sesleniyorum, çocuğumu getirin
"Ben devlete sesleniyorum dünyaya sesleniyorum tüm partilere sesleniyorum çocuğumu getirin" diyen Acılı Anne, Diyarbakır`da çocuklarını isteyen annelere de destek verdiğini belirterek, "Ben de onlar gibiyiyim onların bu eylemlerine destek veriyorum anne yüreği başkadır ben de ciğerimi istiyorum.

 

Ben oğlumu bu yaşa getirdim 15 yaşına getirdim ve geldiler benim yavrumu önümden alıp götürdüler. Çocuğumu götürenler gelsin ilk önce kendi çocuklarını da götürsünler, eğer bu dava Kürdistan davasıdır veya din davasıdır gelin hep beraber gidelim.

 

Tüm dünyaya sesleniyorum, acılı annelerin çocuklarını getirin ve sesimize kulak verin." diye konuştu. (Abit Dündar - İLKHA)