IĞDIR -Bir akrabasının sürüsü içinde yer alan 30 koyununun çalındığını anlatan İsa Kulpu, "Tüm mal varlığım, şimdiye kadar inşaatlarda çalışarak biriktirdiğim paraları yatırdığım koyunlarım çalındı. Şu anda hiçbir şeyim kalmadı." dedi.
Tüm aramalarının sonuçsuz kaldığını belirten Kulpu, annesiz kalan kuzuların ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.


İsa Kulpu`nun eşi Meryem Kulpu ise koyunlarının çalınmasından dolayı kuzuların karnını doyuramadıklarını, çok küçük olanları biberonlarla beslemeye çalıştıklarını, bazılarını ise komşularının koyunlarına emzirttiklerini belirtti.
Hırsızlara çağrıda bulunan Meryem Kulpu, kuzuların annelerinden ayrı yaşayamayacaklarını, yem ve saman yiyemediklerini belirterek, "İnsafı, merhameti varsa ya koyunlarımızı getirsin ya da bu kuzularını da götürsün. Bu hayvanlar anasız nasıl yaşayacak? Ot yiyemiyor, yem yiyemiyor. Biz bazılarını biberonla beslemeye çalışıyoruz, ama sütü de nereden bulalım, zaten fakiriz." diye konuştu.


Kulpu, 27 kuzunun tüm gün boyunca melediklerini kaydederek, "Melemelerinden duramıyoruz, annelerini arıyorlar, sürekli duvarların etrafında dönüyor ve bağrışıyorlar, çok acıyoruz." diye belirtti.


Beş çocuğuyla köyde yaşam mücadelesi verdiklerini ifade eden Kulpu, jandarmanın bir an önce koyunları bularak kendilerine teslim etmesini, yoksa kuzularının açlıktan öleceğini kaydetti.


Suveren köyünde yaşayan köylüler ise daha önce köylerinde böyle bir olayla hiç karşılaşmadıklarını ifade etti.