AĞRI - Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde 2100 öğrenci mezun oldu. Çok Amaçlı Spor Salonunda düzenlenen 2013-2014 Eğitim Öğretim Dönemi mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. İrfan Aslan, DAP Bölgesi Kalkınma İdare Başkanı Adnan Demir ile Bitlis Eren, Van Yüzüncü Yıl, Erzincan, Erzurum Teknik, Atatürk, Fırat, Hakkari, Iğdır, İnönü ve Tunceli Üniversitelerinin Rektör ve Rektör Yardımcıları, akademisyenler, idari personel, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

Mezuniyet töreninde konuşan Prof. Dr. İrfan Aslan, bu sene birçok bölümlerden ilk,  bazı bölümlerden ikinci, bazı bölümlerden de üçüncü mezunlarını vermenin gururunu yaşadıklarını söyledi. Çok kısa sürede fiziki alanın büyük bir bölümünü tamamlamış olan üniversitenin geleceği noktaya en kısa sürede ulaşacağına olan inancım tam olduğunu belirten Prof. Dr. Aslan, “Sizleri dünya teknolojisi ile tanıştırmak, en iyi şekilde eğitim vermek, bu ülke sathında değişik yerlerde ve konseptlerde ülkenin hizmetinde etkin ve faal bir şekilde çalışma beceresi ve başarısı katkısı sağlayarak yurdun değişik yerlerine gönderebilmek bizi mutlu edecektir. Mezun olan öğrenci kardeşlerimi kutlarken, hayat boyu başarı, sağlık ve huzur diliyorum” diye konuştu. 

Fakülteler bazında Meltem Avcı en yüksek not ortalamasıyla mezun olurken, Hülya Uzun ikinci, Duygu Sert ise üçüncü en iyi not ortalamasıyla mezun oldu. Yüksekokullar bazında Büşra Karadeniz ilk sırada yer alırken, Hacer Yiğit ile Melek Sinmiş ikinci, İlgi Özdemir ise üçüncü oldu. Meslek Yüksekokulları bazında ise Betül Erim birinci olurken Yakup Çakır ikinci, Fatma Kılıç ise üçüncü olarak mezun oldu. Öğrencilere Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve IC Vakfı adına ödül ve plaket verildi.  (Hasan Özbay - İLKHA)