ADIYAMAN - Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Adıyaman`daki İslami STK üyelerine verdiği 50 yıllık hapis cezasına tepkiler giderek büyüyor. İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu, Adıyaman`ın Kahta ilçesinde yaptığı kitlesel basın açıklamasıyla hukuksuz cezayı kınadı. Cuma namazı sonra Eski Devlet Hastanesi önünde yapılan protesto eylemine çok sayıda vatandaş katılırken, basın açıklamasını ceza alan İsmail Alpaydın okudu.

Alpaydın, 21.yüzyılın Türkiye`sinde ``İleri Demokrasi`` kavramlarının hükümetin en yetkilileri tarafından dile getirildiği bir dönemde, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından eşine ancak İstiklal Mahkemeleri uygulamalarında rastlanacak bir karara imza attığını söyledi. Alpaydın, kararın kendilerine Kel Ali ve benzerleri tarafından Bediüzzaman`ları, Şeyh Said`leri İskilipli Atıf Hoca`ları ve daha nice âlimleri sarık taktığı, Kur`an ve Ezan-ı Muhammedi`yi okudukları için, cezalandırılan mazlumları hatırlattığını söyledi.

Hükümete çağrıda bulunan Alpaydın, "Başka sivil toplum kuruluşları tarafından icra edildiği zaman basın yayın organlarında öve öve bitirilemeyen faaliyetler, bizler tarafından yapıldığı zaman cezalandırılıyor. O halde ya bu zalimce uygulamaları bir an önce durdurun ya da hepimizi ailemiz ve çoluk çocuklarımızla birlikte `gettolara` toplayarak toplu halde bizi imha edin. Böylece siz de kurtulmuş olursunuz bizde kurtulmuş oluruz. Bize yapılan bu maksatlı ve zalimce uygulamaları hâkimlerin hâkimi, cebbar ve kahhar olan Allah`a şikâyet ediyoruz" dedi.

Sık sık "Zalimler İçin Yaşasın Cehennem" şeklinde sloganların atıldığı protesto eylemi, olaysız bir şekilde sona erdi.

Fatih Arslan - İLKHA