Van’dan İstanbul iline mahkum nakli gerçekleştiren cezaevi nakil aracı park halindeyken yandı. Kayseri-Malatya kara yolu Pınarbaşı ilçesi yakınlarında meydana gelen olayda, araç içerisindeki 5 mahkum yanarak hayatını kaybetti. Olayda 4 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Van Kapalı Cezaevi’ndeki 5 mahkumun İstanbul Metris Cezaevi`ne nakli için 34 BL 2564 plakalı araç, Van`dan dün hareket etti. Sabah saatlerinde Kayseri-Malatya kara yolu 148. kilometresine gelen araç, arıza yaptı ve yol kenarına park etti. Aracın tamiri için servis çağrıldı ve beklenmeye başlandı. Bu sırada midibüs türü nakil aracının arka motor kısmında yangın çıktı. Alevlerin bir anda aracı sarması üzerine, ön kısımda bulunan 10 jandarma kendisini aşağı attı.

Daha sonra mahkumların bulunduğu kısımdaki kapıların açılmasına çalışıldı. Ancak alevlerin bir anda aracı sarması nedeniyle müdahale edilemedi. Mahkumların bulunduğu bölümdeki camlar kırılmasına rağmen, küçük olması nedeniyle tahliye yapılamadı. 5 mahkum demir kafes içerisindeki bölümün kapıları açılamaması nedeniyle yanarak can verdi.

Hayatını kaybeden mahkumların isimlerinin Medeni Demir (46), Akif Kırınlı (25), İsmet Evim (33), Sinan Aşka (18) ve Abdulseddar Ölmez (35) olduğu bildirildi. Olayda alevlerden dolayı yaralanan 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

Yangının çıkış nedeni belirlenemezken, savcılık olayla ilgili inceleme başlattı.i.