BATMAN- 16 Eylül Cuma Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

Doğuş Gazetesi; `Çağrı TV Nedeniyle TV Ve Dijital Satışlarında Patlama Yaşanıyor`
Çağrı TV nin test yayınına başlamasıyla televizyon ve dijital satışlarında patlama yaşandı. Daha önce televizyon ve dijital almayan vatandaşlar almaya başladılar.

`Uzmanlardan Hastalara Tavsiye`
Midenin koruyucu faktörleriyle saldırgan faktörleri arasındaki bozulma nedeni ile mide ülseri oluştuğunu söyleyen Uzm. Dr. Mehmet Reşit Aran ülser hastalarına tavsiyelerde bulundu.

Mezopotamya Gazetesi; `ESWT Cihazıyla Topuk, Dirsek Ve Omuz Ağrılarına Son`
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr Dr Mehmet Özdemir ESWT cihazıyla ağrısız bir şekilde topuk ağrıları, dirsek ağrıları ve omuz ağrılarına son verildiğini söyledi.

`Psikiyatri Hastalarının El Emekleri Göz Kamaştırdı`
Batman Bölge Hastanesi psikiyatri servisinde yatan hastaların 6 ay içersinde yaptıkları el sanat eserleri göz kamaştırdı.

Medya Gazetesi; `Okul Harçlıklarını Pamuk Toplayarak Çıkartıyorlar`
Sabahın erken saatlerinde yataklarından kalkarak Minibüs ve traktör ile Kamyonetlerle Batman merkeze yakın köylerde bulunan tarlalarda çalışarak pamuk toplayan gençler okul harçlıklarını çıkarıyor.

`Hastaların El Emeği -Göz Nuru Sergisi`
Batman Bölge Devlet Hastanesi psikiyatri servisinde yatan hastaların 6 ayda yaptıkları el sanatları sergisinin ikincisi açıldı. Bölgede ilk defa düzenlenen el sanatlarının sergisinin ikincisi dün öğleden sonra Batman Bölge Devlet Hastanesi Konferans Salonu önünde açılarak hastaların ve hasta sahiplerinin beğenisine sunuldu.

Batman Gazetesi; `Hastalar, Resim Ve El İşi Yaparak İyileşiyor`
Bölge Devlet Hastanesi, 6 aydır farklı bir tedavi yöntemi uyguluyor. Psikiyatri servisinde yatan hastalara günde 6 saat el işi yaptırılıyor. İlaç tedavisiyle birlikte "Uğraş tedavisi" olarak uygulanan yöntemle hastalar daha da çabuk iyileşiyor.

Çağdaş Gazetesi; `Kırtasiye`de Çin Ürünlerine Dikkat!`
Yeni eğitim-öğretim yılı arifesinde Batman`da bazı eğitim yuvalarında eğitimcilerin öğrenci velilerini uyardıkları yazıda; "Alınan malzemelerin çocuklarımızın sağlığı için kanserojen maddeler içeren Çin malı olmasına dikkat ediniz. Kaliteli markalarda bunu dikkate almayınız" yazına bir de bazı kırtasiyelerin, ürün fiyatları yazılması tartışmalara yol açtı.
Veysi Rüzgâr -İLKHA