DİYARBAKIR - Ergani ilçesinde bulunan Site, Kebir ve Hacılar camilerinde aynı saatlerde yangın çıktı. Yangınlardan sonra Cami imamlarına gönderilen mesajda, bazı camilerde eş zamanlı olarak yangın çıkartıldığı belirtilerek İmamların camilerin güvenliği konusunda dikkatli olmaları istendi.

 

Edinilen bilgiye göre saat 17.30 `da Müftülük binasının altında bulunan Site (Müftülük) Camisinin elektrik panosunda yangın çıktı. Camiye namaz kılmaya gelen gençlerin ve imamın çabalarıyla yangın camiye zarar vermeden söndürüldü. Olay yerine gelen polis elektrik panosunda incelemelerde bulundu.

 

Site Camiindeki yangın henüz söndürülmüşken Ergani Merkez Kebir Camiinde saat 18.00 civarında yangın çıktı. Yangında Caminin girişinde bulunan klimalardan biri tamamen yanarken, etraftaki halılar da yangından zarar gördü. Camide bulunan birkaç ihtiyar, yangını iki gencin çıkardığını ve camiden kaçtıklarını ifade etti. Yangını kim veya kimlerin niçin çıkardığı tespit edilemedi.

 

Ergani`deki iki cami yangını haberi tazeliğini korurken bu sefer de Dicle yolu üzerinde bulunan Hacılar Camiinde akşam namazından hemen önce yangın çıktı. Camiden çıkan dumanı fark eden çevredekiler itfaiyeyi aradı. İtfaiyenin yangını söndürmesini müteakip polis camide incelemede bulundu. Yapılan ilk açıklamada yangının elektrik panosundan kaynaklandığı bildirildi. Caminin elektrik panosu ve ses sistemi kısa bir zaman önce Merkezi sistemin kaldırılması sebebiyle değiştirilmişti.

 

Yangın haberlerini müteakip Ergani`deki bütün Cami imamlarına cep telefonu ile mesaj gönderildi. Mesajda; eşzamanlı olarak birkaç camide yangın çıkartıldığı ve Cami imamlarının Camilerin güvenliği konusunda dikkatli olmaları istendi.

 

Ergani`deki üç Camide eşzamanlı olarak yangın çıkması, halk arasında yangınların kasıtlı olarak çıkarıldığı söylentillerine neden oldu. Daha önce  Hacılar Camisinden namaz vakitlerini gösteren vakitmatik, Abidiye Camisinden de dizüstü bilgisayar çalınmıştı. (Veysi Buran - İLKHA)