BURSA-Uludağ Üniversitesi Fethiye Yerleşkesi’nde depreme dayanıksız olduğu için yıkılan İlahiyat Fakültesi binası, işadamı Faik Çelik ve ailesi tarafından yeniden yaptırılarak eğitim öğretime açıldı. Bir yıl boyunca Görükle Yerleşkesinde çeşitli binalarda eğitim gören İlahiyat Fakültesi öğrencileri de yeni dersliklerine kavuştu.
Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, binayı yapan Çelik ailesine İlahiyat Fakültesi’ndeyemek vererek teşekkür etti.
Öğrenci ve öğretim üyeleri yemekhanesinde düzenlenen yemeğe, Rektör Prof. Dr. Dilek ve davetliler eşleriyle birlikte katıldı. Davete işadamı Faik Çelik eşi, çocukları, gelinleri ve damatları ile birlikte icabet etti.
Yemeğin ardından Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin yaptığı gül ağacı tesbih, ebru ve çeşitli tablolar, Faik Çelik ve ailesine armağan edildi.
Daha sonra bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, Bursa’nın bir deprem kenti olduğuna işaret ederek, İlahiyat Fakültesi eski binasının güçlendirme bile yapılamayacak denli kötü olduğunu, işadamı Faik Çelik’in Üniversitenin imdadına yetiştiğini söyledi. Dilek, bu güzel binayı kazandırdıkları için Faik Çelik ve ailesine teşekkür ederek, “Siz bu binaya çok yakıştınız. Bu bina da size çok yakıştı” dedi.
İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Aydınlı da, İlahiyat Fakültesi’nin bir ilkokulun çatı katında eğitime başlayıp bugünlere geldiğine değinerek, Faik Çelik’in muhteşem bir bina yaptırdığını, okuyanların da ders verenlerin de bu binada bulunmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti.
Faik Çelik’in oğlu işadamı Baran Çelik de konuşmasında,“Böyle bir hayrın altında babamın adının olması bizi çok onurlandırıyor. Buradan yetişecek ilahiyat mezunlarının Türk-İslam dünyasına büyük katkıları olacağına inanıyorum. Bunun hayrının babama gelecek olması bizi mutlu ediyor. Hayırlı öğrenciler yetişmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.
İşadamı Faik Çelik de, böyle bir okulu yapmayı kendisine nasip ettiği için Allah’a duacı olduğunu belirterek, “Böyle bir eseri yapmayı Cenabı Allah herkese nasip etmez. Ben şanslıyım. Otomotiv Mühendisliği binasını yaptıktan sonra bunu da yapmak kısmet oldu. Tüm çalışanlarımıza, Rektör Kamil Bey’e, Rektör Yardımcısı A. Saim Kılavuz’a ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Burada 3 bin 500 öğrenci okuyor ve dünyanın birçok ülkesinden öğrenci okuyor. Bunların hayır duaları bana yeter” şeklinde konuştu.
Yeni fakülte binası
Yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alana sahip dört katlı binada 5-6 bin öğrenci eğitim görebilecek. Yeni binada, derslikler, kütüphane, yemekhane, akademisyen odaları ve 4 adet anfi yer alıyor. Bina, yaklaşık 10 milyon liraya mal oldu. (Zeki Aras-İLKHA)