ADANA - Adana’nın Pozantı ilçesinde 2013 yılında 5 kadın çiftçiyle başlayan ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından desteklenen “Çilek Tutan Kınalı Eller Projesi” devam ediyor. Oluşturulan 5 dekar üretim sahasında, 2014 yılında da devam ederek 10 kadın çiftçiyle 10 dekar alana yükseldi.
Ayrıca Adana Tarım Stratejisi Kapsamında İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün ortak çalışmaları ile 6 Köyde 30 çiftçi ve 25 dekar alanda oluşturulan yeni tesisler ile ilçedeki çilek üretimi 40 çiftçi ile 35 dekar alan ulaştı.
Ziraat Mühendisleri İzzet Güveloğlu ve Levent Davarcı gözetiminde oluşturulan yeni çilek üretim sahalarında yılda ortalama 2-3 ton ürün alınıyor. Yayla turizminin de yoğun olduğu ilçede üretimin tamamı pazar sıkıntısı olmadan tüketiliyor.
Kiraz, elma, üzüm ve ceviz tarımının da yapıldığı Pozantı ilçesinde önümüzdeki yıllarda çilek üretim sahasının genişlemesi ve ilçenin çilek havzası olması hedefleniyor. (Yunus Emre-İLKHA)