MUŞ - Varto ilçesinde Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından desteklenen ve Varto Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) ile Varto Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, 2 adet konferans salonu ve çok amaçlı kapalı halı sahanın açılışı törenle yapıldı.

Varto Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda düzenlenen açılış programına Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Varto Kaymakamı Tahir Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Valilik Proje Koordinasyon Merkezi İl Koordinatörü Bülent Solmaz, kamu kurum amirleri ile öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Varto Kaymakam Tahir Şahin, projeyle ilgili bilgi verdi.

SODES tarafından desteklenen projenin Varto Kaymakamlığı KHGB ile Varto Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü dile getiren Kaymakam Şahin, proje bütçesinin 141 bin 375 TL olduğunu vurguladı. Şahin, proje kapsamında çok amaçlı kapalı halı saha ile 2 adet konferans salonu yapıldığını kaydetti.

Törende bir konuşma yapan Vali Vedat Büyükersoy, ortaöğretimde okuyan öğrencilerin yaklaşık olarak yüzde 80’ine yakınının mesleki teknik eğitimi aldıklarını kaydetti. Bununla beraber Türkiye’de mesleki teknik eğitimin bir takım ideolojik yaklaşımlar sebebiyle yakın zamana kadar çok geri planda kaldığını ifade eden Büyükersoy, şimdilerde mesleki teknik eğitimin ön plana çıkmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Programda Muş'taki eğitim yatırımlarına da değinen Büyükersoy, geçen sene Muş’ta 870 derslik inşa ettiklerini belirterek;  25-30 yıl önce vaat edilen ya da hayal edilen hizmetlerin 1-2 yıl gibi çok kısa sürede gerçekleştiğinin altını çizdi.

Program katılımcıların Varto Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin projelerinin sergilendiği bilim fuarının gezilmesinin ardından sona erdi.  (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)