GAZİANTEP - Bu yıl imam hatip liselerine kayıt başvuru isteğinin adeta tavan yaptığını ancak kayıtların çok sınırlı tutulduğunu, kayıt yaptırmak isteyen büyük çoğunluğun ise çeşitli gerekçelerle geri çevrildiğini belirten Mazlum-Der Şube başkanı Abdurrahim Çelik, yetkililerin bu yıl imam hatip liselerinin açılışı için söz verdiklerini belirtip Milli Eğitim Bakanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne seslenerek sözlerini tutmaya çağırdı.

 

Çelik yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İlimiz Gaziantep`te bulunan imam hatip liselerine kayıtlar bu senede tavan yaptı öğrenci velileri ve öğrencilerin talepleri ile imam hatip liselerinin kayıtları nerede ise başladıgı gün dolduruldu. Büyük talep sonuncunda ilimizde buluna imam hatip liseleri öğrenci velilerinin ve öğrencilerin talebini karşılayamadı. İmam hatip liselerine kayıt yaptırmak isteyen bir çok öğrenci kadroların dolması nedeni ile okulların kapısından geri dönmek zorunda kaldı."

 

Çelik açıklamasına şöyle devam etti: "Hal böyle iken milli eğitim bakanlığının gecen yıl öğrenci velilerine yeni bir okul açılacak sözü havada kaldı. Karataş`ta Adnan menderes ilk öğretim okulunun bir katında geçici olarak eğitime başlayacağına söz verilen Adil Özberk İmam Hatip Lisesi olarak açılacaktı. Müdür atanamadığı gerekçesi ile öğrenci alımı yapmadı. Okulun her şeyi hazır olmasına rağmen kayıt işlerine geçilememesi yüzlerce öğrencimizi hayal kırıklığına uğrattı. Biz hala zamanın geç olmadığına inanmak başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sesleniyoruz: `gelin okulumuzu bu yıl söz verdiğiniz üzere eğitime başlatın hepimizin beklentisi bu yöndedir halkın çocuklarını üzmeyin`"

Şefik Mert-İLKHA