AĞRI – Ağrı’da 1 Haziran tarihinde yeniden yapılacak yerel seçimler için ilde seçim çalışması yapan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ağrı Adliye Sarayı önünde miting düzenledi. Mitingde konuşan Demirtaş, PKK’nin dağa kaçırdığı çocuklar için aileleri tarafından başlatılan oturma eylemlerini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tahriki olarak ifade etti.

Çocukların dağa çıkarılması taraftarı olmadıklarını iddia eden Demirtaş, BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi görevlileri tarafından eylem yapan ailelere dayak atılmasına ise hiç değinmedi. Buna rağmen Demirtaş’ın, ‘Anaların döktüğü gözyaşının farkındayız” şeklindeki açıklaması ise tam bir hezeyan olarak yorumlandı.

“Dağdan indirme görevi anaların değil…”

Çocukların çıkarıldığı dağdan indirilmesinin anaların görevi olmadığını şeklinde ifadeler kullanan Demirtaş, “Bizler; bütün gençlerimiz dağdan insin. Gerilla, asker ve polis yaşamını yitirmesin. Her birinin ağzı, yüreği, gözyaşı aynıdır, eşittir diye kardeşçe çözüm sürecini destekledik. Şimdi bir Başbakan ve çözüm sürecinin muhatabı olarak senin dağdan çocukları indirmek için elinde bir projenin olması gerekmiyor mu? Gelip Ağrı’da bunu açıklaman gerekmiyor mu? Ama ne yapıyor, analara havale ediyor. BDP ve HDP’ye havale ediyor. Anaları burada tahrik edip kışkırtarak ‘Ayağa kalkın, çocuklarınızı gidin dağdan indirin’ diyor. Eğer çözüm sürecini yürütmeyeceksen çıkıp bunu açıkça söylemen gerekiyor. Dağdan indirme görevi anaların değil, senin Başbakan olarak birincil görevindir. Dağa çıkaran analar değil, dağdan çocukları indirecek de analar değildir. Anaların üzüntü ve acılarının farkındayız. Bizim derdimiz tek bir gencimiz dağa çıkmasın diyedir. Burada Kürt analarını karşı karşıya getirmeye çalışıyor.”dedi.

(Ömer Adıgüzel - İLKHA)