KONYA- Konya Peygamber Sevdalıları Platformu Mısır’daki darbeyi telin, Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşlere destek için Cuma namazını müteakiben Konya Şerefaddin Camiinde kitlesel bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması Konya Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Mehmet Zülfi Tan’ın açılış konuşması ile başladı. Sözcü Tan, “Mısırlı Müslüman Kardeşler oylarına ve iradelerine sahip çıkmak için meydanlara çıktılar ve evlerine dönmediler. Biz Mısırın dışındaki Müslümanlar olarak bu Müslümanlara destek olmak ve onların bu haklı direnişini bütün dünyaya duyurmak boynumuzun borcudur. Hem insanlığımızın hem de Müslümanlığımızın üstümüze yüklediği borçtur. Dolayısıyla her Müslüman bulunduğu ülkede, bulunduğu bölgede bu Müslümanların hakkına sahip çıkmak gerekir. Bu topraklarda yaşayan insanlar bu derdi çok iyi biliyorlar. Çünkü bu topraklarda nice zamanlarda halkın iradesine el koydular. 27 Mayıslar, 12 Eylüller, 28 Şubatları bu topraklar daha yeni yaşadılar ve daha bunun etkilerini yeni yeni üzerlerinden atmaya çalışıyorlar diye konuştu.

Konya Peygamber Sevdalıları Platformu adına basın açıklamasını okuyan Abdulmenaf Adıyaman, Mısır`da ülke tarihinde ilk defa meşru bir yolla cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi`ye alçakça bir darbe yapıldığını ve akabinde vahşi katliamların gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Adıyaman, dünya televizyonlarının cuntanın kanlı saldırılarını tüm dünyaya canlı olarak yayınladığını belirterek, “Binlerce insan cunta tarafından kadın-çocuk denilmeden katledildi. Katledilen bu insanların tek suçu, tercihlerine sahip çıkmaktı. Meşru cumhurbaşkanları Muhammed Mursi`nin görevine iade edilmesini istemekti. Darbe ve katliamlar sonrası başta cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve ihvan Rehberi Muhammed Bedii olmak üzere darbe karşıtı on binlerce insan haksız ve hukuksuz bir şekilde zindanlara atıldı ve halen zor şartlar altında tutulmaktadırlar. Zindanlarda bulunan bu kişilerden 1212 kişiye dünyada benzeri görülmemiş bir şekilde idam cezası verilerek insanlık suçu işlendi.” dedi.

Başta Amerika olmak üzere batılı ülkelerin, ilk günden bugüne Mısır`da cunta vahşetine sessiz kalarak,  darbeye ‘darbe’ diyemediğine dikkat çeken, Adıyaman, “Batı bu Katliamlara sessiz kaldı ve son olarak verilen idamlar için hiçbir girişimde bulunmayarak bu zulüm ve vahşet suçuna ortak oldu.  Bugün batı, sadece kendi çıkarları için insan haklarını ve demokrasiyi kullanana ikiyüzlü bir münafık olduğunu bir kez daha bize göstermiş oldu. Orta doğuya demokrasi getireceğini söyleyen bu yalancılar Mısır’daki demokrasiyi kendi elleri ile yıkmışlardır.” İfadelerine yer verdi.

İslam Ülkelerinin Mısır suskunluğunu da eleştiren, Adıyaman, “İslam dünyasının miskin liderleri batılı ülkelerle aynı pozisyonu paylaşarak Mısır`da Müslüman halka yaşatılan vahşete seyirci kaldılar. Göstermelik de olsa yapılan kınamalar günü kurtarmanın hesabıydı maalesef. Bu anlamda Türkiye hükümetinin darbe karşıtı yaptığı gayret ve çabasını takdir ediyor, daha fazla etkili olmasını istiyoruz.” diyerek hükümetten daha fazla sorumluluk almasını istedi.

Mısır’da İslami görünümlü ihanetçilere de değinen Adıyaman, her türlü zorluğu çıkaran ve alnı secde gören Selefi Nur Partisi mensuplarının, darbecilerin koltuk değneği olduğuna vurgu yaparak, “ Darbeyi ve katliamları destekleyen Suudi ve Körfez ülkeleri, bu darbeyi desteklemekle İslam’a ve Müslümanlara ihanet etmişlerdir. Ey zalim Krallar şunu iyi bilin ki; asıl terörist sizler ve zihniyetinizdir. Batı ile işbirliğiniz, İsrail dostluğunuz, sizi ve krallıklarınızın yerin dibine girmesini engelleyemeyecektir.” İfadelerini kullandı.

Uluslararası kamuoyuna da seslenilen Adıyaman, “Batılı şer güçler ABD, AB, Birleşmiş Milletler ve güdümündeki odakların döngüsü etrafında dönen uluslararası kamuoyuna da sesleniyoruz; Mısır`daki darbeye, katliamlara ve verilen saçma idam hukuksuzluklarına yönelik ikiyüzlü politikalarla üç maymunu oynamanız, artık eskisi gibi size hiçbir şey kazandırmayacağı gibi ayrıcalıklar da sağlamayacak. O lanetli yüzünüzü ve zehirli kelimelerinizi artık çok iyi tanıyoruz. Kanlı ellerinizi İslam beldelerimiz ve Mukaddes topraklarımızdan çekin!.. İslam ümmetine verdiğiniz acılar, biz Müslümanları gün geçtikçe daha da uyandırmakta, bir araya getirmekte ve güçlendirmektedir” şeklinde devam etti.

Zülüm ve katliamların Müslümanların uyanışına vesile olduğunun altını çizen Adıyaman basın açıklamasının devamında, “Dünyanın dört bir yanında siz batılı şer güçlerin işgal, zulüm ve katliamları altında inleyen Mustazaf halkların öfkesi, ümmetçe bir dirilişin çok yakın olduğunu müjdelemektedir... Ey firavun Sisi! Şunu unutma ki; Batılı şer güçler ve israil eli ile Suudi ve körfez ülkelerinin verdiği destek, başında bulunduğun zalim cunta yönetiminin ömrünü biraz daha uzatmaya yarıyor. Ama sonunda hepiniz cehennemi boylayacaksınız. Mısır halkı, siz zalimleri alaşağı ederek meşru yönetimini geri getirmeden meydanları terk etmeyecek”  ifadelerine yer verdi.

(Hamza İrasul-İlyas Yavuz-İLKHA)